Täällä Muualla

Bussilla

Jätä kommentti

Sijaintimme täällä kaukana kaupungin reunalla on osaltaan syynä siihen, miksi bussi on matkustuskeinoista helpoin. Lähimmälle metroasemalle on niin pitkä matka, että nopeammin pääsee ottamalla bussin. Tietysti metrolla on helpompi suunnistaa, mutta bussillakin liikkuminen on suht helppoa kunhan kännykässä on dataliittymä ja pystyt kartasta helposti tarkistamaan missä pitikään jäädä pois. Minulla ei tuota dataliittymää vielä ole, joten oma liikkumiseni on vielä vähän haparoivaa. Joitakin maamerkkejä jo tiedän ja niiden avulla osaan edes vähän arvioida missä olen. Välimatkat ovat pitkiä ja meiltä Suwonin keskustaan saa varata ainakin puoli tuntia. Souliin pääsee tunnissa, kun bussi pyyhältää sinne motaria pitkin.

Lippuna toimii joko käteinen, joka tipautetaan kuljettajan vieressä olevaan laatikkoon, tai kortti jonne on etukäteen ladattu rahaa. Kortti käy Suwonissa ja Soulissa kaikissa julkisissa, en ole vielä kokeillut toimisiko se myös takseissa maksuvälineenä. Kortti leimataan sisään mennessä ja myös poistuessa. Kuskit ajavat lujaa, jarruttavat kuin olisivat ajaneet seinään ja näyttävät siltä, että jos et pysäkiltä juokse heti pysähtyneeseen autoon, niin saat jäädä odottamaan seuraavaa. Ruuhka-aikaan isommilla pysäkeillä on kunnon härdelli, kun kaikki juoksevat saapuvan bussin ovelle ja yrittävät yhtä aikaa sisälle. Meidän kotipysäkeillä ei moisesta ole vielä ollut tietoakaan, tämä kun on bussireittien alku/loppupäässä joten pysäkeillä ei ole paljoa ihmisiä ja saapuva bussi yleensä tyhjä. Kalusto on yllättävän vanhaa, joskin autot ovat siistejä ja penkit ehjiä. Tuntuu vain hassulta katsella muita matkustajia, joilla on kaikilla uusimmat älypuhelimet joita ahkerasti matkan aikana käytetään ja sitten bussi on kuin Pohjois-Karjalan perukoilta konsanaan.

Polkupyöräkin on kasattu ja odottaa eteisessä pääsyä ulkoilmaan. Isompaan ruokakauppaan ja ostoskeskukseen on meiltä juuri sopiva pyörämatka ja huomasin että ulkopuolella oli pyörätelineitä, niin saa pyörän lukolla hyvin kiinni. Aika paljon liikkuvat täällä pyörillä, mutta harvemmin autojen joukossa ja yleensä aina ilman kypärää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s