Täällä Muualla

Achasanilta nähtyä

2 kommenttia

Kun kipuaa Achasanille, Soulin itäpuolella kohoavalle kukkulalle, luultavimmin jossain vaiheessa suu loksahtaa auki. Näköalat kaupunkiin ovat huikeat ja viimeistään tuolloin tajuaa, miten valtava Soul on. Taloja jatkuu ja jatkuu silmänkantamattomiin, joka puolella.

Achasanin reitti on osa Soulia kiertävää Dullegil reittiverkostoa ja se on määritelty helpoksi. En kuitenkaan suosittele lastenrattaiden kanssa yrittämistä, vaikka muutama maastopyöräilijä olikin päätynyt lähelle huippua – kannettuaan pyörät ensin rappusia pitkin ylös. Reitin varrella on muutama jyrkempi portaikko ja kivisempi kohta, mutta muuten kyllä helppoa etenemistä.

Achasanille pääsee helposti julkisilla ja kesken reitin voi valita useammankin metroaseman joiden kautta palata takaisin kaupungin sykkeeseen. Tosin riittää niitä ihmisiä Achasanillakin, juurikin tuon lähestyttävyyden takia. Nälkä tai janokaan ei pääse yllättämään, sillä jos omat eväät loppuvat, voi polun varrelta ostaa naposteltavaa. Meidän siellä kävellessämme myytiin jopa jäätelöä. Pienet polunvarsiravintolat pikkuruisine muovituoleineen olivat supersymppiksiä ja näyttivät vetävän tehokkaasti puoleensa makkolinjanoista vanhempaa retkikansaa.

P1110964

P1110966

P1110972

P1110973

P1110974

P1110980

P1110985

P1110989

P1110990

P1110996

2 thoughts on “Achasanilta nähtyä

  1. Hei! Ajattelin jättää kommentin, kun kerran satuin blogiisi googletellessani kimchiä. Kiitos mielenkiintoisesta blogista – maassa asuvan tekstit avaavat paikallista kulttuuria ja tapoja aivan eri tavalla kuin vain siellä vierailleiden matkakertomukset. Kävimme itse E-Koreassa viime syksynä ensimmäistä kertaa ja kyllä, hurahdimme ruokaan; lisäksi mieleen jäi mm paikallisten hassu ”pakkomielle” rajakiistan alaisesta Dokbon saaresta, valtavat kauneusklinikka-pilvenpiirtäjät, siisteys, kojuruokamarketit ja hassut englanninkieliset asiat kuten ”Angel in us coffee” (?!) ja paikallisesta televisiosta tulleet korealaisen iskelmän tekstitykset – niiden taso oli sitä luokkaa, että itkin ja nauroin samaan aikaan (pahoitteluni – ehkä taso on parantunut sittemmin). Joka tapauksessa, yksi uusi innokas lukija ilmoittautuu! 🙂

    • Tervetuloa! Tosi kiva kuulla, että olet käynyt lukemassa blogia ja tykännytkin vielä 🙂 Kohta taas luvassa uutta tarinointia, pitkähköksi venyneen kesätauon jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s