Täällä Muualla

Kasvimailta jo satoa

Jätä kommentti

Korean kevät yllätti taas. Ensin oli tosi kylmää ja sateista, kunnes yhtäkkiä aurinko paistaa täydeltä terältä ja on suorastaan kuuma. Tänäänkin jo 25 astetta ja lukema nousee koko ajan. Tästä se lähtee, ihana kosteannihkeä kesä!

Omasta pikkuruisesta parvekeviljelmästä on jo noukittu satoa salaattilautaselle, mutta ulkona kasvimailla sitä vihreää vasta puskeekin. Vähän harmittaa, ettei ole uskaltautunut tuohon kävelyreitin varteen valtaamaan omaa palstaa, mutta käytäntö on edelleen hieman epäselvä. Mennäänkö nopein ensin, vai onko kaikilla palstoilla jo vanha omistaja aikaisemmilta vuosilta. Ujostuttaa myös, tunkea ulkomaalaisena ajossien ja ajummojen valtakuntaan.

Kasvimaiden lisäksi satoa kerätään kiivaasti ihan tienpientareiltakin, tai mistä vain, missä jotain vihreää maasta nousee. Utelin naapurilta mitä sieltä oikein noukitaan ja sain vastaukseksi, että kasvien lehtiä ruuanlaittoon käytettäväksi. Ilmaista ja terveellistä, ainakin jos pahimmat katupölyt pesee kunnolla pois. Itse olin uumoillut vähintäänkin jotain superyrttiä, joka selittäisi miksi korealaiset näyttävät ikinuorilta. Sen verran paljon tuolla on väkeä kyykkimässä.

2015-04-30 11.48.31 (1)

2015-04-30 11.49.22 (1)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s