Täällä Muualla

Kun vannoutunut julkisten käyttäjä ostaa auton

4 kommenttia

Saatuani ajokortin oli edessä auton osto. Meille oli oikeastaan itsestään selvää ostaa auto käytettynä, sillä emme ole sitä täältä lähtiessämme mihinkään viemässä. Ja näin vasta-alkajan näkökulmasta on ihan kiva, etteivät pienet nirhamat niin harmita.

Yksin autokaupoille lähteminen tuntui kuitenkin arvelluttavalta. Emme olleet koskaan aikaisemmin omistaneet autoa, uutta tai vanhaa, eivätkä autokauppiaat pahemmin puhu englantia. Päädyimmekin pyytämään avuksemme Facebookissa kehuja saaneen amerikankorealaisen, joka pientä korvausta vastaan auttaa ulkomaalaisia käytetyn auton hankinnassa.

Ostoreissulle lähtiessä kyllä jännitti. James Lee osoittautui kuitenkin luotettavan tuntuiseksi ja mukavaksi kaveriksi. Kuten hän itsekin sosiaalisessa mediassa itseään markkinoi: et ehkä löydä unelmiesi autoa, mutta hän auttaa löytämään auton, joka sopii niin budjettiin kuin elämäntilanteeseenkin. Ja tämän lisäksi hän lupaa auttaa paperitöissä.

Sovimme ensin muutamien viestien välityksellä kolme autoa, joita kävisimme yhdessä katsomassa. Näistä ajoimme päivän päätteeksi kotiin 2008 Daewoon Lacetti 5d:n, joka tuntui meille sopivimmalta. Ja todellakin, James sanojensa mukaisesti järjesti myös kaikki paperityöt, joten voimme tyytyväisinä todeta, ettei se auton ostaminen niin vaikeata sitten ollutkaan! P1110616

P1110631

P1110637

Heti alkuun käytimme auton huollossa, varmistuaksemme että kaikki on kunnossa. Tuosta ihan meidän läheltä löytyi naapureiden suosittelema pieni autohuoltamo, jonka omistaja on niin ystävällinen, etten edes välitä vaikka hän veloittaisi vähän ylimääräistä. Minulla ei nimittäin ole pienintäkään hajua mitä auton huollattamisen täällä pitäisi maksaa. Kalliilta tuo ensimmäinen huolto ei kuitenkaan tuntunut ja nyt voi turvallisin mielin ajella, kun tietää kaiken olevan kunnossa.

Valmistauduin huoltamokäyntiin huolella listaamalla tarkastettavia asioita ja kääntämällä ne koreaksi. Ihan turha homma, sillä huoltomies tarkisti kaiken joka tapauksessa, oli se listallani tai ei. Istahdin sohvalle odottamaan teekupillisen kera, hinta-arvion kokonaishuollosta sain hetkessä ja puunatun auton sai hakea samana iltana.

2015-04-06 14.56.47

2015-04-06 15.05.00

Nyt olen parin viikon ajan ehtinyt ajaa ympäri Dongtania ja vähän kauempanakin. Auto on tuntunut oikein näppärältä ja varsinkin parkkihalleissa auton kääntäminen ja peruuttaminen onnistuu hienosti. Mutta silti huomaan lähteväni ruokakauppaan polkupyörällä tai käveleväni postiin, eikä Souliin tulisi mieleenkään lähteä omalla autolla. Parkkipaikan etsiminen ja ruuhkat kannustavat kyllä edelleen tehokkaasti julkisen liikenteen käyttämiseen.

Käytetyn auton ostoa suunnitteleville (Koreassa) suosittelen tutustumista James Leen Facebook-ryhmään Used Cars for Foreigners and Koreans

4 thoughts on “Kun vannoutunut julkisten käyttäjä ostaa auton

  1. Upeaa! Onnittelut!

  2. Joskus, JOSKUS korealaiset yllättävät superhyvällä ja ystävällisellä palvelulla 🙂
    Hienoa, että Jamesin kautta homma hoitui, ollaan kyllä kuultu / luettu paljon kehuja hänestä! Ja teidän menopeli näyttää kyllä oikein hyvältä ja näppärältä

    • James oli kyllä suuri apu autokaupoilla, ainakin tällaisille noviiseille. Ja autoon ollaan toistaiseksi ainakin oltu kovin tyytyväisiä. Onneksi siinä on vähän jo ennestäänkin pieniä lommoja, voin Samille aina sanoa, että se oli siinä jo 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s