Täällä Muualla

Ensimmäinen Ikea

Jätä kommentti

Tänään se viimein avattiin, Korean ihka ensimmäinen Ikea. Olin laiska, enkä edes yrittänyt tähdätä aamukymmeneltä avattavien ovien taakse. Pääsin pelipaikalle vasta myöhään iltapäivällä, mutta kaikesta kaaoksesta päätellen, moni muu oli saapunut hyvissä ajoin. Ylpeänä kannettiin jos jonkinmoista roipetta Ikean sinisissä kasseissa kohti parkkipaikan ääretöntä kattomerta.

Minä suosin tavoilleni uskollisena julkisia, eikä busseissa ollut lainkaan ruuhkaa. Lähibussin istuin vain tuntui tullessa harvinaisen epämukavalta, kunnes tajusin nojanneeni koko matkan mopinvarteen. Jokaisella itseään kunnioittavalla bussikuskilla kun on jemmassa narumoppi, jolla lattia säännöllisesti puhdistetaan. Totta kai.

Mutta takaisin Ikeaan. Sisälle pyrkivien jono kiemurteli hyvän matkaa rakennuksen viertä ja päätin sen nähdessäni, ettei minulla ole pakottavaa tarvetta päästä syömään lihapullia juuri tänään. Otin muutaman kuvan todistusaineistoksi ja painelin viereiseen tavarataloon syömään. Matkalla oli nimittäin ehtinyt tulla nälkä, meiltä Ikeaan kun kestää julkisilla melkein kaksi tuntia. Ei siis hetken mielijohteesta poikettava paikka, vaan reissuun on varattava koko päivä.

Saa nähdä miten käy Ikean Korean kovin sisäänpäinlämpiävillä markkinoilla. Alku ei ole ollut helppo, sillä jo ennen avaamistaan Ikea sai kritiikkiä myynnissä olleesta karttatuotteesta, jossa idässä oleva merialue oli nimetty Japanin mereksi. Korealaisten mielestä ainoa oikea nimi kun on Itäinen meri. Kartta poistettiin Korean markkinoilta, mutta pian löytynee uusia vastustettavia asioita. Myös Ikean nettikaupassa julkaistut hinnat ovat osin korkeampia kuin muissa maissa, eivätkä paikalliset kuluttajat ole tästäkään varsinaisesti ilahtuneet.

Aiheesta lisää muun muassa täällä ja täällä.

2014-12-18 14.35.48

2014-12-18 14.38.40

2014-12-18 16.22.55

2014-12-18 14.28.36
Bussimatkassa oli tunnelmaa. Eniten matkustajia jäi pois Kian tehtaalla, vain kourallinen jatkoi Ikealle asti.

2014-12-18 14.30.22
Oivalluksen hetki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s