Täällä Muualla

Meikkipussin saloja

4 kommenttia

Oma ihoni on perussuomalainen. Se kaipaa Suomen puhdasta ilmaa, pehmeää vettä ja ottaa välillä helposti nokkiinsa. Olen vaihtelevalla menestyksellä yrittänyt koulia siitä maailmanmatkaajaa, mutta koti-ikävä koittaa yleensä viimeistään siinä vaiheessa, kun joudun suuntaamaan paikallisen kosmetiikkakaupan hyllyille.

Koreasta olen kuitenkin yllätyksekseni löytänyt myös kalmankalpealle ja herkälle iholle sopivia kosmetiikkatuotteita. Korealaiset kanssasisareni kun tahtovat mahdollisimman vaalean ja kuulaan ihon, joten markkinoilla on runsain määrin valkaisevia ja hoitavia tuotteita. Meikkivoiteissa ”valkaiseva” tarkoittaa kuitenkin yleensä vain riittävän vaaleaa tököttiä, jolla omaa ihonsävyä saa asteen pari vaalennettua, joten olen uskaltautunut näitä kokeilemaan.

Omiksi suosikkimerkeiksi ovat nousseet Innisfree, jonka ripsiväreihin olen koukuttunut, sekä Dr. Jart+, jonka BB-voiteet ovat olleet ihan lyömättömiä. Yleensä ripsareissa on ollut se ongelma, etteivät ne pysy, vaan varisevat päivän mittaan ja silmät alkavat ärtymystään punoittamaan. Innisfreen mikroharjalla varustetut ripsarit ovat olleet tämän herkkäsilmän pelastus, sillä ne pysyvät varisematta, eikä pikkuruisella harjalla onnistu meikatessa sotkemaan luomiakaan niin helposti. Lisäksi lähiostoskadun Innisfreen liikkeestä saa aina pussillisen matkakokoisia tuotteita lahjaksi. Hyvä syy suosia paikallista. Dr. Jartin BB-voiteet taas ovat juuri sopivan sävyisiä, helposti levittyviä ja kosteuttavia, mikä varsinkin talvella on oleellista. Ja niissä on myös hyvät suojakertoimet, joten kesäisin ei tarvitse murehtia erillisestä aurinkovoiteesta. Dr. Jartin tuotteet ovat kevyempiä kukkarolle kuin vaikkapa yleensä meikeissä suosimani Clinique, mutta myös koostumukseltaan omalle iholleni sopivampia.

Vielä kun korealaiset innostuisivat deodoranteista. Nyt kuskaan niitä Suomesta tai ostan lentokentältä, sillä Korean tarjonnasta on vaikeaa löytää sopivia.

2014-05-23 14.19.14
Suosikkituotteita: Beyond vartalovoide, Innisfree silmämeikinpoistoaine, Innisfree Skinny mikroripsiväri, Dr. Jart+ BB-voiteet ja kaupanpäällisiksi huolestuneelta kosmetiikkamyyjältä saatu valkaiseva seerumi. 
2014-05-26 13.28.46
Innisfreen mikroripsarin harja, jolla tällainen meikkitumpelokin saa siistit ripset. Ripsiväreissä on sekä vedenkestävä, että tavallinen. Vedenkestävällä voi hikoilla ja itkeä, mutta tavallinenkin tuntuu pysyvän paremmin kuin mikään muu ripsiväri aikaisemmin.  

4 thoughts on “Meikkipussin saloja

  1. Kun kampaaja ja kosmetiikka toimivat, ollaan jo aikas pitkällä 🙂

  2. Itse tykkään myös korealaisesta kosmetiikasta ja tilaan sitä netistä. Hinta-laatusuhde on kohdallaan! Innisfreetä on kehuttu paljon kyllä ja merkki kiinnostaa, pelkään vaan ostaa maskaroita kun en näe harjaa. Oletko muuten kokeillut cushion-meikkivoiteita, jotka ovat pop? Tilasin kokeeksi nimittäin yhden Etude Housen version, ja se oli kauhistus. Ihoni reagoi huonosti ja tuli ihottumaa kasvoihin, mutta luulen että se saattoi johtua siitä vahvasta tuoksusta. Tuoksu oli yliampuva ja tuntui nenässä. En tajua miksi se tuoksu pitää tunkea vielä kasvotuotteeseen?

    • Innisfree on ollut hyvä juurikin mietojen tuoksujen vuoksi, sillä en oikein siedä vahvasti tuoksuvaa kosmetiikkaa. Ja mikromaskarassa ainakin itselle harja on ollut tosi hyvä, kun hakee luonnollista ja siistiä jälkeä.
      Cushion meikkivoiteita en ole vielä kokeillut. Olen niin tykästynyt tuohon Dr. Jarttiin, etten ihan hevillä siitä vaihda. Talvella käytän merkin kosteuttavampaa BB-voidetta ja kesällä korkeammalla aurinkosuojalla varustettua. Tykkään noiden BB-voiteiden helppoudesta, laiska laittautuja kun olen 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s