Täällä Muualla

Vappupiknikillä

2 kommenttia

Vappupäivänä meidät kutsuttiin muiden suomalaisten kanssa nauttimaan aurinkoisesta päivästä ja piknik-eväistä Seoul Forest puistoon. Oli todella mukavaa nähdä niin tuttuja kuin uusiakin kasvoja, joista osa on ollut Koreassa jo pitkään, mutta ei vain ole tullut oltua yhteydessä aikaisemmin. On aina mielenkiintoista kuulla miten muut kokevat täällä asumisen ja missä kukakin on töissä tai miten muuten saa aikansa kulumaan.

Vappupiknikillä viisastuimme muun muassa sen osalta, ettei ulkomaalaisen olo Koreassa ole aina ollut näin ruusuista. Nyt suhtautuminen ulkomaalaisiin on melko avointa ja suopeaa, jossain määrin jopa kiusallisen uteliasta ja avuliasta. Kuulemma reilu kymmenen vuotta sitten oli toisin, eikä aina ollut takeita, että ulkomaalaisena olit tervetullut kauppaan tai ravintolaan. Kehitystä on siis tapahtunut ja paljon. Pisteet korealaisille kyvystä muuttua ja uudistua.

Toisaalta, ilman tuota kykyä Korea tuskin olisi nykyisenlainen, moderni, nopean talouskasvun maa. Tosin talouskasvun varjoon on myös jäänyt monia tärkeitä asioita, hyvänä esimerkkinä vaikkapa pelastussuunnitelmat tai turvallisuuskouluttaminen, joiden avulla viimeaikaiset traagiset onnettomuudet olisi voitu kenties välttää. Nyt nämä ovat nousemassa uusiksi uudistuskohteiksi, kun täällä on alettu ymmärtää, että ne tukevat talouskasvua, eivät ole sen esteenä tai hidasteena.

Mutta, takaisin piknikille… Korealaiset kerääntyvät mielellään puistoihin viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Vappupäivä oli täälläkin lomapäivä, joten emme olleet piknikviltteinemme yksin. Joskin yllättävän hyvin puistossa oli tilaa vielä iltapäivästä. Ohikulkevat vilkuilivat uteliaina evästarjontaamme, ilmapallojen puhallusta ja puussa liehuvaa Suomen lippua. Suurimman kiinnostuksen kohteena taisivat kuitenkin olla seurueemme pienimmät, joita ihailivat niin aikuiset kuin toiset lapsetkin.

Kiitos piknikin järjestäjälle ja mukana olleille. Toivottavasti saadaan porukka kokoon pian uudelleen!

2014-05-01 13.33.32 2014-05-01 15.37.05

 

 

2 thoughts on “Vappupiknikillä

  1. ..oi jospa oisin saanut olla muu-kaa-na… Näyttää kivalta ja kelitkin (ilmeisesti?) suosivat!

    PS. Heitin teidän blogia haasteella: http://jalallakoreasti.blogspot.kr/2014/05/viiden-kohdan-haaste.html , käy kurkkaamassa! (mutta ei oo mikään pakko tuohon tarttua, jossei haastepostaukset niin inspiroi :D)

    • Kiitos Terhi haasteesta, palailen siihen kun saan road trip kertomukset alta pois 🙂
      Ja haasteessa olleesta blogikuvauksesta vertaistuki kiittää ja kumartaa myös ;D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s