Täällä Muualla

Retkeillen Koreassa

Jätä kommentti

Täällä on alkuviikon satanut ja ilmakin siinä samalla puhdistunut. Miten uskomattoman ihanalta tuntuukaan hengittää puhdasta ja raikasta ilmaa, siihen päälle vielä mukavat +20 lämpötilat. Juuri nyt tästä riemusta kannattaakin nauttia, sillä kohta on taas epämiellyttävän kuumaa ja kosteaa. Viime vuonna muutos tuli jotenkin salakavalasti, mutta tänä vuonna olemme valmiina.

Vuokrasimme nimittäin auton ja tarkoitus on viettää vapun jälkeinen viikonloppu ja alkuviikon kaksi vapaata ajellen Korean länsirannikkoa etelään. Pääsemme vihdoin käyttämään Suomesta muutossa tuotuja retkeilyvälineitäkin, sillä tarkoitus on majoittua teltassa. Leirintäalueitakin on, varsinkin kansallispuistoissa, missä majoittuminen leirintäalueiden ulkopuolella on kiellettyä. Muualla sitten saakin ilmeisesti telttailla vapaasti. Suurin osa leirintäalueista on ilmeisesti isoja ruohokenttiä autopaikkoineen ja ne saattavat viikonloppuna olla tupaten täynnä muita lomastaan nauttivia. Me yritämme etsiä paikkoja ilman tungosta, mieluusti jotain alla olevan kuvan kaltaista tai vaikka mäntymetsikköpaikka merenrantanäköalalla. Aina voi ainakin haaveilla.
2960780321_bfd1d43e51_z
Tätä lähdetään hakemaan. Kuva lainattu täältä.

Korealaiset ovat viime vuosina innostuneet retkeilystä ja edullisia varusteita löytyy niin supermarketeista kuin netistäkin. Ja sitten on sitä HC kamaa, josta saa pulittaa itsensä kipeäksi. Monesti tuntuu, että retkeilyssäkin varusteiden merkillä ja trendikkyydellä on täällä suurempi merkitys, kuin niiden varsinaisella toimivuudella. Väittäisin, ettei pelkkä viltin reunaa koristava brändilipuke tee siitä yhtään sen lämpimämpää kuin supermarketin hyllystä poimittua, jos molemmissa raaka-aineena on polyesteri. Tai ehkä sinne brändiviltin alle saa helpommin lämmittävää seuraa.

Korealaisittain varustukseen kuuluu valtavan teltan lisäksi täydellinen ulkokeittiö pöytineen ja tuoleineen, sähkölämmittimet, retkisängyt, paksut ilmapatjat, suihku, you name it. Me olemme melko askeettisia retkeilijöitä tähän verrattuna. Siihen on tottunut, kun on yleensä kantanut sen, mitä on mukaan halunnut. Nyt vuokra-auton myötä voi ote meilläkin vähän lipsua.

Koreassa asiat tehdään niille kuuluvana kautena. Aikaisemminkin olenkin jo maininnut, miten uintikauden ulkopuolella kukaan ei ui. Ei, vaikka merivesi olisi 26 asteista. Sama pätee retkeilyssäkin. Virallinen telttailukausi on kesäkuusta elokuuhun, ja suurin osa suuntaa telttoinensa kohti luontoa (tai puistoa) tuolloin, paetakseen tukalinta kuumuutta. Toivon todella, että tänäkin keväänä massat odottavat virallista kauden alkua telttojensa kanssa, sillä onko suomalaiselle erakolle mitään kaameampaa, kuin huomata nuotiopaikalla toinenkin telttakunta. Saati sitten tuhat!

12298341955_7b6ff57e4f_o
Tämä ehkä lähempänä totuutta. Kuva lainattu täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s