Täällä Muualla

Kuinka tunnistat julkkiksen?

4 kommenttia

Korealaiset televisiodraamat valloittavat niin Koreassa kuin sen rajojen ulkopuolella. Mekin olemme aina välillä näitä draamoja katsoneet, vaikkemme usein ymmärrä mitä juuri tapahtui ja miksi, sillä tekstitystä englanniksi ei ole, eikä korean taito ihan vielä riitä muuhun kuin kokonaisuuden hahmottamiseen. Erityisesti juuri loppunut ja täällä huiman suosion saavuttanut You Who Came From The Stars oli yksi meidänkin suosikeistamme. Nyt sarjan tähdet (Kim Soo-hyun ja Jun Ji-hyun) voi bongata vähän väliä mainoksista televisiossa, lehdissä ja katukuvassa.

You who came from the stars
Sarjan mainoskuvassa Jun Ji-hyun ja Kim Soo-hyun keskellä. Kuva Wikimedia Commons.

Juoni on klassinen, mutta päivitettynä nykyaikaan. Komean korealaisnuorukaisen ulkomuodon omaava avaruusolio jumittaa maapallolle 400 vuodeksi ja tietysti ensitöikseen rakastuu ihmisnaiseen, joka valitettavasti kuolee. Myöhemmin nykypäivänä hän törmää vanhan rakkautensa kaksoisolentoon ja on taas mennyttä miestä. Sarja oli siitä loistava, että riitti kun näki yhden jakson parin viikon välein ja silti pysyi melko hyvin kärryillä tapahtumista.

No, meidät kutsuttiin perjantaina tuttavamme uuden ravintolan avajaisiin Gangnamiin (ohjeet ravintolaan tekstin lopussa). Paikka oli todella iso ja huikealla paikalla Apgujeonin trendikkäässä ytimessä. Erityisesti ihastuin rauhalliseen puutarhaan, jossa ilmojen lämmetessä on varmasti mahtavaa istuskella. Söimme hyvää ruokaa ja koitimme parhaamme mukaan pysyä mukana koreankielisessä keskustelussa, joka tosin taisi suurimmaksi osaksi hyväntahtoisesti kiusoitellen koskea meidän kömpelöä ymmärtämistämme ja vielä kömpelömpää lausumistamme.

P1060720
Japanilaisravintola Pyon Pyon-Sya JeRok.
P1060721
Uusille yrityksille tuodaan viherkasveja ja kukka-asetelmia tuomaan menestystä liike-elämään. Sekä ravintolan piha, että sisätilat olivat täynnä toinen toistaan hienompia tuomisia. Nauhoihin kirjoitetaan paitsi onnentoivotukset, myös keneltä lahja on, joten samalla kukan tuojakin saa näkyvyyttä.
P1060719
Ihana terassi, jonka kodikkuus varmasti vain lisääntyy kesän tullen, kun kasvit pääsevät kukoistamaan.
P1060723 P1060711
Ravintolassa asiakaspaikkoja oli kahdessa kerroksessa. Nämä ylemmän kerroksen pöydät on tarkoitettu lihan grillaukseen. 
P1060717 Fotor030914580
Ruoka oli herkullista ja sitä kannettiin eteemme valtavasti. Parasta koko ateriassa oli kuitenkin grillatun lihan jälkeen viimeiseksi nautittava kylmä nuudeliannos, naengmyeon. Vaikka luulin olevani jo aivan täynnä, katosivat nuudelit lautaselta salamannopeasti.

Sitten koitti hetki, kun meidät kutsuttiin valokuvaan erään pitkän ja vaikuttavan näköisen miehen kanssa. Tuttavamme esitteli meidät hänelle ja kysäisi olemmeko kenties nähneet hänet televisiossa? Molemmat pyörittelimme pahoitellen päätämme, ihan outo kaveri.

2014-03-07 12.48.15
Me ja julkkis. Shin Sung-rok myös ylimmässä kuvassa ensimmäisenä vasemmalta. 

Kuvan oton jälkeen tiedustelin tuttavaltamme kenestä mahtoi olla kyse ja paljastui, että mies oli näyttelijä Shin Sung-rok, tuon nyt niin pinnalla olevan avaruusolentosarjan pääpahis. Elokuvien ja TV-sarjojen lisäksi hän on esiintynyt musikaaleissa, joiden ansiosta hänestä onkin tullut Koreassa huippusuosittu. Ja hän sattuu olemaan ravintolan avanneen tuttavamme veli.

Posket punaisena toivoin olevani jossain muualla kuin nolaamassa itseäni superjulkkiksen edessä, mutta Sami lohdutti ajatuksella, että ehkä toiselle onkin virkistävää olla hetken aikaa ihan tuntematon. Vaikkakin vain kahden pöllämystyneen suomalaisen edessä.

Japanilainen ravintola Pyon Pyon-Sya JeRok, Gangnam-gu, 663-12 Sinsa-dong (20-8 Seolleung-ro 157-gil) 

4 thoughts on “Kuinka tunnistat julkkiksen?

 1. Oi wautsi, ihka oikea korealainen julkkis! Mä en kyllä myöskään tunnistaisi yhtäkään julkkista, paitsi ehkä Psyn. Jos sitäkään…mutta se ei taida meidän huudeilla hengailla. Hienon näköinen ravintola, täytyy ehkä joskus poiketa 😉

  PS. sulla oli lipsahtanut kirjoitusvirhe blogiin. Olit kirjoittanut, että PARASTA grilliaterian jälkeen oli kylmät nuudelit. (ei voi pitää paikkaansa…) 😀

  • Kylmät nuudelit yllätti 😀 Ovat ravintolan erikoisuus ja me molemmat tykättiin tosi paljon. Kantsii käydä joskus, jos vaikka törmää julkkiksiin 😉

   Minä olen mielestäni Psyn näköisen herran nähnyt Garosugillillä sivukadulla kävelemässä, mutta mitä luultavimmin on ollut joku ihan muu. Tai mistä sen tietää…

 2. EEEiiikäää!! 😀 just sain katsottua ton sarjan, mikä oli loppujen lopuksi aika viihdyttävä, vaikka aluksi naureskelin että miten vajosin näin alas katsomaan tuollaista juonta.. En olisi kyllä uskonut, että sarjan katsomisen jälkeen luen suomalaisesta blogista, että tapasivat Shin Sung-Rokin, ja vielä kuva todisteena. Mahtoi olla hämmentävä tilanne molemmille? Toisaalta hänelle ehkä hyvä, että sai olla hetken perusjamppa eikä kuuluisa näyttelijä, who knows? Puhuiko hän muuten englantia? Anteeksi uteliaisuus, ei ole pakko vastata! Mutta ei sitä joka päivä törmää tällaiseen blogissa!

  • Ei me siinä kovin kummoisia turistu, mutta kyllä ne muutamat sanat vaihdettiin englanniksi 😀 Shin Sung-rok oli tosi rauhallinen ja sellainen kaikkeen tottuneen oloinen, tuskin olisi hämmentynyt vaikka olisin kiljunut hysteerisesti hänet nähdessäni. Sarjassa pahiksen roolissaan hän on aika niljake, siksikin oli ehkä niin vaikeaa tajuta kenestä oli kyse, koska nyt vaikutti niin leppoisalta kaverilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s