Täällä Muualla

Kotipuutarhauutisia

3 kommenttia

Meillä on kotona aika paljon kasveja, tarkalleen laskettuna 47 yksilöä. Voidaan puhua harrastuksesta, tai jopa pakkomielteestä/mielenhäiriöstä. Minä taidan olla se aktiivisempi osapuoli näiden hankintojen suhteen.

Kesällä niiden sijoittaminen on helppoa kun kaikki voivat olla parvekkeilla, mutta talvella pitää ottaa osa sisälle. Lasitetuilla parvekkeilla lämpötila pysyy keskitalven pakkasillakin alimmillaan noin +10 asteessa, joten vain herkimmät trooppisemmat kasvit, kuten crotonit, eivät kylmimpinä aikoina siellä voi olla. Tämä talvi on ollut erityisen lämmin ja valoisa, ja täten kasvit ovat menestyneet aika hyvin.

P1060655

Suurimpana uhkana kasveille, kesäisin ja talvisin, tuntuvat olevan erilaiset ötökät. Niiden moninaisuutta ja räjähdysmäistä lisääntymisnopeutta on päässyt ihmettelemään vähän väliä. Tänäkin talvena ötökät kerkesivät nappaamaan pari kasvia ennen kuin tilanteeseen ehdittiin puuttua. Kaikenlaisilla kotikonsteilla, ja kaupallisilla myrkyillä, on ötökät kuitenkin pääsääntöisesti saatu pidettyä kurissa. Iloksemme jo nyt parvekkeella mönkii useita leppäkerttuja, ne ovat paras taistelutoverimme sodassa pahoja öttiäisiä vastaan.

P1060669

Olen jo Suomessa ollessa kasvatellut kesäisin chilejä. Tampereen asunnossa ei ollut riittävästi tilaa isoille plantaaseille, mutta täällä on. Niinpä olen kerrankin ajoissa liikkeellä (yleensä olen aloittanut idätyksen turhan myöhään keväällä), ja runsain määrin. Parikymmentä chiliä on nyt itämässä, joista puolet jo pukkaa kasvua. Odotettavissa chiliherkuttelua loppukesästä!

P1060676

Jokainen puutarha tarvitsee vartijansa, oli se sitten tonttu tai flamingoparvi. Meillä tätä virkaa hoitaa Totoro puunsa juurelta.

P1060644

Kirjoittaja: Sami

taallamuualla.wordpress.com

3 thoughts on “Kotipuutarhauutisia

  1. Sinähän olet varsinainen viherpeukalo,upea puutarha ja se totoro on aivan ihana !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s