Täällä Muualla

Ystävänpäivä ja täysi kuu

4 kommenttia

Perjantain ystävänpäivän yhteydessä korealaiset juhlivat myös kuukalenterin mukaista ensimmäistä täyttä kuuta (Daeboreum). Hyvän onnen takaamiseksi täyden kuun päivänä rikotaan pähkinöitä hampailla ja syödään erityisiä onnea tuovia ruokia aamupalaksi. Ystävänpäivän ansiosta viime perjantaina ahmittiin myös kasapäin suklaata, sillä Sami sai työpaikkansa naisilta, ja minultakin, suklaalahjoja. Koreassa kun ystävänpäivänä nainen on se, jonka kuuluu lahjoa miestä suklain ja kukkasin.

Uusia perinteitä luodaksemme kutsuimme korealaisen ystäväpariskunnan kylään. Paistoimme vohveleita, joimme viiniä ja nauroimme paljon. Kyllä niitä pähkinöitäkin rikottiin (nuijalla tosin) ja täyttä kuuta käytiin parvekkeelta ihastelemassa, mutta ne onnea tuovat ruuat jäivät seuraavaan aamuun, vaikka tarkoitus oli niitä vielä illalla maistella. Olimme kaikki aivan liian vohveliähkyssä.

Lauantaiaamun aamupala koostuikin sitten muutamasta pähkinästä, höyrytetystä viiden lajin riisiseoksesta ja lisukekasviksista. Ehkä onni koittaa, vaikka ruoka syötiinkin päivän myöhässä. Ainakin koko lauantai kului kovin onnellisissa merkeissä, edellisiltaa muistellen ja elokuvia kotisohvalla katsoen.

2014-02-14 21.24.25 2014-02-14 21.23.13 2014-02-15 09.57.02 2014-02-15 10.09.21 2014-02-15 10.10.58

4 thoughts on “Ystävänpäivä ja täysi kuu

  1. Mä en kyllä lahjonut miestä mitenkään eritysesti suklaalla; me syödään samoja Fazerin joulukonvehteja edelleenkin joka päivä 😀 mutta eihän se silti tarkoita, ettenkö mä voisi odottaa jotain erityislahjaa White Daynä? ;D

    • No ei tietenkään 😀 Kyllä White Day on ihan asia erikseen…
      Meidän suomisuklaavarastot on aivan finito. Salmiakkiakaan ei enää ole kuin kossuun sekoitettuna. Tilanne on vakava.

  2. Terhi, tietysti voit odottaa! Ihan samalla tavalla kuin mä, joka jätin suklaat antamatta, kun välimatkaa mieheen oli se rapsakka 7000 km. 😉 Aika hauskaa silti, että suklaata tulee naispuolisilta kollegoiltakin. Mitenköhän tämäkin toimisi Suomessa..? 😀

    Kuulostaa Taina tosi mukavalta päivältä ja viikonlopulta, ja tykkään kuvistasi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s