Täällä Muualla

Italialaisessa ravintolassa

Jätä kommentti

Tästä piti kirjoittaa jo aikapäiviä sitten, syömässä kyseissä italialaisessa kun tuli käytyä jo heinäkuussa. Muistin paikan taas, kun luin Terhin kirjoitusta korealaisesta italialaisesta.

Täällä italialaisia on tiuhassa (missäpä maailmankolkassa ei olisi), mutta vain harvasta saa sinne päinkään maistuvaa ruokaa. Pettymyksiä on riittänyt siinä määrin, että nykyään teen italialaiseni melkein mieluummin itse, kuin lähden etsimään hyvää ravintolaa. Eräs korealaisista tuttavistamme tiivisti asian näin: Italiassa käydessä en pitänyt italialaisesta ruuasta, mutta täällä Koreassa se on hyvää. Niin. Eihän Italiassa tosiaan tajuta tarjota pastan ja pitsan kanssa säilöttyjä retiisejä tai etikkakurkkua.

Heinäkuussa siis vietimme päivää vieraidemme kanssa Soulin Bukchon Hanok kylässä ja nälän yllättäessä poikkesimme ensimmäiseen sopivan näköiseen ravintolaan. Se sattui olemaan tämä kyseinen pieni italialainen, jonka nimeäkään en enää muista. Joku Mamma’s tai vastaava. Sisustus oli ihanan kodikas ja intiimi, keittiö yhtä samaa tilaa ruokatilan kanssa ja henkeä haukkoen seurasimme annoksen liekitystä kaasuhellalla. Tilasimme pastaa ja risottoa, jotka kaikki maistuivat erinomaiselle. Tai sitten meillä kaikilla vain oli niin valtava nälkä. Mutta itseäni kiehtoi hyvän ruuan lisäksi nimenoman paikan tunnelmallinen sisustus. Seiniä peittivät tapahtumien mainokset, erinäiset piirustukset ja tervehdykset, kattilat ja pannut roikkuivat esillä ja keittiön kaksi työntekijää häärivät essut päällä siinä vieressä. Ihan kuin olisi ollut jonkun kotona. Jonkun sellaisen kotona, joka kokkaa paljon itse.

2013-07-16 14.36.45

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s