Täällä Muualla

Oma koti kullan kallis

Jätä kommentti

No niin, taas on palattu Korean niemimaalle. Takana neljä ja puoli viikkoa reissaamista, ensin viikko Japanissa ja reilu kolme viikkoa Suomessa. Suomen syksy päätti näyttää kyntensä ja lämpötilat tipahtivat tuntuvasti siitä mitä ne olivat vielä tuloani edellisenä päivänä olleet. En siis turhaan ostanut Koreasta untuvaliiviä lähtiessäni. Kaunista Suomessa kyllä oli, niin kuin syksyisin aina, ja ystävien seurassa ei pieni räntäsadekaan pahemmin ahdistanut. Kiitos vielä kaikille minua majoittaneille ja minulle seuraa pitäneille, teitte olostani niin kotoisen kuin se reppureissaajan roolissa saattoi olla.

Omaan kotiin oli kuitenkin jälleen ihanaa palata. Pääsen uudella tarmolla opiskelemaan korean kielen kiemuroita ja nauttimaan vielä toisestakin syysruskasta. Asiat tuntuvat olevan ihan ennallaan, mitä nyt lähiostoskadulle on avattu uusi kahvila (en enää tiedä monta niitä siellä kaiken kaikkiaan on) ja biojäteastiaa ei enää saa auki ilman maksukorttia. Pieniä muutoksia siis, mutta mullistavinta on ollut huomata, ettei korean kielitaito olekaan kuuden viikon opiskelutauosta ja suomen kielen intensiivisestä käytöstä huolimatta kadonnut. Yllätin nimittäin viime maanantain korean tunnilla itseni lisäksi myös opettajan, joka hämmentyneenä totesi minun edelleen osaavan lukea koreaksi ja hallitsevan alkeellisen verbien taivutuksen.

Sami oli minun reissatessa tutustunut lähialueeseen tarkemmin ja löytänyt mielenkiintoisen, aika Eurooppalaisvaikutteisen asuinalueen. Minuakin tuo kiinnosti ja suuntasimme sinne sunnuntaikävelylle. Kotimatkan varrelle sattui sopivasti osumaan myös kohta valmistuvien asuntojen esittelytapahtuma, joten rohkaisimme mielemme ja painelimme sisään.

P1050769
Tässä esimerkkitalo, joka koostui kahdesta paritalosta. 

Saint Castle Town House valmistuu ensi vuonna, mutta nyt saimme vielä ihailla yhden esimerkkirakennuksen lisäksi hiekkamonttua, jonka keskellä kaivinkone vimmatusti hääri. Asunnot olivat paritalotyyppisiä neljän kerroksen huoneistoja, joita korealaiset tuntuvat suosivan. Hieltä haisten ja lenkkeilytamineissa yritimme pitää matalaa profiilia, kun luoksemme saapui innostuneen oloinen ja pukuun sonnustautunut asuntoesittelijä. Eipä siinä sitten muu auttanut, kuin kävellä esittelijän perässä taloa läpi ja kuunnella mitä kaikkea on mahdollista tilata lisämaksusta ja asiaankuuluvasti ihastella esimerkkiasunnon sisustusta. Meihin suhtauduttiin yllättävän myönteisesti, ottaen huomioon, että esittelijä joutui pinnistelemään englantinsa kanssa ja me lompsimme ympäriinsä verkkareissa.

Täytyy kyllä sanoa, että aika vaikuttavan tuntuinen asunto se sitten lopulta olikin. Ylimmässä kerroksessa kattoterassi ja ullakkohuone, keskikerroksessa makuuhuoneet ja pesutilat, ensimmäisessä kerroksessa olohuone ja keittiö, alimpana vielä autotalli, josta halutessaan saisi oman erillisen asunnon. Tai kuten esittelijä asian ilmaisi, party room. Minua kyllä jäi kiehtomaan ajatus betonilattiaisesta työhuoneesta, missä maalia saisi roiskia ympäriinsä sielunsa kyllyydestä.

P1050766
Autotalli. Tässä versiossa tila oli muunnettu työtilaksi.
P1050768
Työtilan takaosasta löytyi ompelunurkkaus. 
P1050767
Ja ikkunasta sisään tuijottavia mäntyjä. 
P1050765
Olohuone. Tyyli on hyvin korealainen. Kulmassa jokaisen korealaiskodin kaunistus, ilmastointilaite. 
P1050764
Keittiö ja sen ohessa kodinhoitoparveke. Koreassa pesukone sijoitetaan usein parvekkeelle. Suomessa ei ehkä järkevää, mutta ainakin omalla parvekkeellamme lämpötilat pysyivät talvellakin +10 asteessa.
P1050761
Makuuhuone ja ikkunaluukut, jotka olisivat koko ajan tiellä.
P1050762
Meikkaustila (esittelijän sanoin jälleen) ja kylpyhuone päämakuuhuoneen yhteydessä. 
P1050760
Lastenhuone nro 1. 
P1050759
Ylimmässä kerroksessa lastenhuone nro 2. Jostain syystä pidän ullakkohuoneiden vinoista katoista. Vaikka niihin yleensä pääni lyönkin.  

P1050758
Yläkerran pieni aula. Katon saa kuulemma halutessaan puupaneloituna. Mutta huomasi miten synkkä se on, kun vertasi viereisen huoneen valkoiseen kattoon.  P1050757

Ja kattoterassi. Tänne mahtuisi pari kasvia. Oli ajattelevaisesti asennettu vesipistekin. Tosin se on kuulemma siksi, että voi täyttää lasten uima-altaan. 

Ihan tosissamme me emme tätä käyneet katsomassa. Hinta on meille turhan korkea, eikä ulkomaalaisten ole mahdollista saada ostohintaa alemmas taloyhtiön lainan avulla, kuten korealaiset saavat. Meille hinta olisi 452 600 000 wonia (311 209 €), mutta korealaiset saisivat saman murto-osalla. Käytäntö on ilmeisesti lähellä Suomen asumisoikeusasumista. Esittely oli kuitenkin oikein mielenkiintoinen ja valaiseva, pientä unelmointia arjen keskellä. Nykyinen asuntomme on kuitenkin huomattavasti käytännöllisempi, vaikka vähän pienempi onkin. Ja käytännöllisyys on minusta kodissa kultaakin arvokkaampaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s