Täällä Muualla

Neljän joen reitillä, pyörällä

Jätä kommentti

Kuulin ulkomaalaisilta ystäviltämme Han-joen varrella olevasta loistavasta pyöräilyreitistä, jonka varrelta voi vuokrata polkupyöriä. Me halusimme tuota paikkaa ehdottomasti testata ja pyörän vuokraaminen paikan päältä kuulosti sekin mainiolta, sillä kotoa Souliin asti pyöräily pitäisi sisällään varsinaisilla pyöräteillä pyöräilyn lisäksi myös pätkiä autoteiden reunassa ajoa, mikä ei täällä oikein houkuttele.

Reitti on saanut nimekseen 4 Rivers Route, sillä Han-joki risteää tuolla alueella Bukhan-joen kanssa. Alue on Soulista itään, Jungpang metrolinjan varrella. Me jäimme pois Paldang-asemalla. Jo metro oli täynnä viimeisen päälle varustautuneita retkeilijöitä ja pyöräilijöitä pyörineen, mutta ulkona aseman tuntumassa määrät vielä tuplaantuivat.

P1050089

P1050086

 

Heti aseman edestä löysimme ystäviemme suositteleman vuokrauspisteen. Ihan kelvollinen etujousitettu maastopyörä ja kypärä koko päiväksi kustansivat 11 000 wonia, vajaat kahdeksan euroa. Kypärät eivät oikein omaan päähäni istuneet, sillä lasten malli oli leveydeltään liian iso, aikuisten ihan kauttaaltaan valtava. Otin silti aikuisten kypärän, joka tuntui lopulta istuvan vähän paremmin. Bonuksena näytin kypärä päässäni aivan Ridley Scottin Alienilta.

P1050102

P1050171

Itse pyöräilyreitti oli todella hieno levähdyspaikkoineen, liikennevaloineen ja maisemineen. Koko (meidän ajamaltamme) matkalta reitti seurasi Han-jokea ja molemmin puolin kohosivat metsäiset kukkulat. Varmuudeksi söimme vuokrauspisteen viereisessä pikkukaupassa pikanuudelit ennen lähtöä, mutta reitin varrelta olisi löytynyt jos jonkinmoista ruokapaikkaa ja kahvilaa. Olisi pitänyt arvata, Koreassa kun kuitenkin ollaan.

P1050091

P1050094 P1050101 P1050098

Pyöräilijöiden taso vaihteli kovasti. Osa tuntui olevan satulassa ensimmäistä kertaa elämässään, osa painoi ohi maantiepyörillä varmoin ottein ja pohkeet pullistellen (Näiden kavereiden perässä ei maastopyörällä ja allekirjoittaneen jalkavoimilla oikein pysytty…). Varsinkin ohitustilanteet näyttivät hurjilta. Ohi painettiin, vaikka vastaan tuli muita pyöräilijöitä tai edessä oli mutka, jonka takaa ei nähnyt vastaantulijoita. Todistimme kahteen otteeseen nuoren kokemattoman pyöräilijän edesottamuksia, kun hän ensin ajautui maisemia ihaillessaan vastaantulijoiden kaistalle ja melkein törmäsi vastaantulevaan pyöräilijään ja sitten hetkeä myöhemmin samaisesta syystä oikeasti otti kontaktia häntä takaa ohittavaan pyöräilijään. Pojan vanhemmat olivat myös pyörän päällä; rouva pysyi hädin tuskin pystyssä omalla fillarillaan ja isäntä sähläsi muuten vain. Ei siinä mitään, mutta tuntui, ettei kenelläkään heistä ollut mitään käsitystä miten pyöräilytilanteissa olisi kuulunut käyttäytyä ja aiheuttivat siinä sitten vaaratilanteita itselleen ja muille. Luonnollisesti koko perhe oli pukeutunut pyöräkerhon trikoisiin ja varusteet muutenkin ihan viimeisen päälle.

P1050135 P1050154 P1050159 P1050179

Ruuhkaista reitillä myös oli, mutta viikonloppuna se oli ihan odotettavissa. Uskoisin, että keskellä viikkoa täällä näkee lähinnä aktiiviharrastajia. Meille matkaa kertyi reilut kolmekymmentä kilometriä, mutta helposti menisi enemmänkin, sillä maasto oli tasaista ja reitti hyvässä kunnossa. Reitistö jatkuu 136 km Han-jokea seuraillen, joten siinä sitä seuraavalle retkelle tavoitetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s