Täällä Muualla

Viikonloppureissu Busaniin

2 kommenttia

Busan on aivan Korean niemimaan kaakkoiskulmassa sijaitseva vajaan neljän miljoonan asukkaan kaupunki. Kesäaikaan se on äärimmilleen täynnä rantalomailevia turisteja, niin korealaisia kuin ulkomaalaisiakin. Me päätimme matkustaa sinne kesälomien jo päätyttyä ja päätös oli kyllä oikein hyvä ratkaisu. Rannat olivat hiljaiset, majapaikoissa tilaa, eikä ravintoloissa tarvinnut jonotella. Huono puoli oli varsinaisen uintikauden päättyminen, eli rannalla liehuvat punaiset liput ja kovaäänisistä kuulutettiin ohjeita, joilla uimarit koitettiin pitää merestä pois. Ehkä aallot sitten tosiaan ovat jo korkeampia ja meri arvaamattomampi, mutta ainakin veden lämpötila oli vielä suomalaiselle suorastaan lämmin. Kieltoja uhmaten pulikoimme vähän rantavedessä ja nautimme hiekasta varpaiden välissä.

Matkaan lähdimme jo hyväksi todetulla KTX junalla, se kun on niin kätevä ja nopea. Sattui kuitenkin niin, että samaan aikaan, kun me lähdimme Suwonista, erään toisen junan kuljettaja teki virheen ja kaksi junaa törmäsi toisiinsa. Onneksi kukaan ei loukkaantunut tässä turmassa vakavasti, mutta meidänkin matkamme venähti usealla tunnilla, kun meitä kyydittiin onnettomuuspaikan ohi busseilla. Bussimatkalla sattui vielä toinen läheltä piti -tilanne, kun moottoritiellä edellä ajavan hinausauton takarengas räjähti. Oli kuitenkin sen verran monta rengasta alla, että ajoneuvo pysyi suhteellisen vakaana, ja kuljettaja pystyi ohjaamaan pientareelle. Pääsimme perille Busaniin vasta myöhään iltapäivällä, kun alunperin meidän piti olla siellä puoliltapäivin.

Busanin rautatieasemalta hyppäsimme bussiin, jolla pääsimme aivan hotellin viereen. Matka-aika yksi tunti ja bussi äärimmilleen täynnä ihmisiä. Julkinen liikenne ei tuntunut suosivan meitä lauantaina laisinkaan ja olimme aika väsähtäneitä, kun pääsimme hotellille.

2013-08-31 13.02.47
Bussin televisiosta tuli sopivasti uutislähetys junaturmasta. 
P1040864
Busanin rautatieaseman alue oli paljon tunnelmallisempi, kuin Soulin tai Suwonin vastaavat.
P1040865
Hedelmämyyjä.

Majoituimme Viajante Navissa, joka osoittautui ihan mukavaksi pikku hotelliksi. Halpa se ei varsinaisesti ollut, eikä naapuroivia rakennuksia voinut kovin hohdokkaaksi kutsua, mutta huone oli valoisa (huoneeseen astuessa täydellinen sokaistuminen ikkunasta paistavaan aurinkoon), siisti ja hotelli hiljainen. Huoneessa ei tupakansavukaan haissut, mutta rappusissa alakerran seafood-ravintola löyhkäsi sitäkin enemmän. Ikkunasta avautui aivan käsittämättömän hienot näkymät sekä merelle, että Haeundae Beachille. Parasta oli kuitenkin, että rannalle pääsi, kun käveli hotellin ovesta ulos.

P1040866
Silkkikukat viimeistelivät huoneen pelkistetyn tunnelman. Näköalakin oli hieno.

Vietimme iltaa ensin Haeundaen rannalla ja myöhemmin otimme taksin toiselle Busanin kuuluisista rannoista, Gwangallille, missä kävimme vähän soutelemassa ja ihastelimme ilotulitusta. Viikonlopun aikana näimme enemmän ulkomaalaisia, kuin Itaewonissa Soulissa. Erityisesti amerikkalaisia tuntui riittävän, varmaan sotilastukikohtien ansiosta. Tuntuihan se kieltämättä ihan mukavalta kuljeskella bikineissä rantavedessä muiden ulkomaalaisten kanssa ja sulautua edes vähän paremmin joukkoon (unohdetaan se maidonvalkoinen iho), sillä korealaiset naiset harvemmin uivat, saati sitten esiintyvät bikineissä. Varsinaisella rantakaudella näitäkin harvinaisuuksia on luultavasti näkynyt, viime viikonloppuna ei.

Paluumatka meni ilman sen suurempia kommelluksia, sillä sunnuntai-iltaan mennessä junarata oli saatu raivattua. Kotona ravisteltiin hiekat uikkareista, pestiin pyykit ja todettiin, että yhden yön viikonloppureissu, josta suurin osa meni matkustamiseen, taisi olla vähän liian lyhyt.

P1040875
Haeundaen ranta myöhään iltapäivästä. Pelkäsimme, että nousee kunnon myräkkä, mutta pilvimassa kiersi rannan ja jatkoi matkaansa.
P1040882
Rantavahti sai urakalla puhaltaa pilliinsä, pitääkseen innokkaat uimarit vedestä pois.
P1040884 P1040885
Rantavesi vaanii lomailijaa. Piti oikein nostaa jalat ylös, ettei vain kastu. 
P1040887
Korealaiset eivät yleensä niinkään ui meressä, vaan mieluummin kelluttelevat uimarenkaiden kanssa. 
P1040898
Nämä neitokaiset olivat rannalla tyylikkäinä kera käsilaukkujensa.  
P1040903
Auringolta suojaudutaan tarkoin ja tämänkaltaiset kokokasvonaamiot ovat suosittuja.
P1040905
Uuvahtanut rantailija.
P1040909
Punaiset liput kehoittivat pysymään pois vedestä. Sanomaa tehostettiin kuulutuksilla ja pillin vihellyksillä. 
P1040917
Rannan toisesta päästä löytyi kiviä, joiden välistä ihmiset etsivät mereneläviä.
P1040938
Siesta. Huomaa sanomalehdellä paketoitu pää. 
P1040952
Surffaajat valtasivat aallot ja jatkoivat vielä pimeänkin tullen. 
P1040958 P1040970
Iltanäkymä Haeundaen rannalle hotellihuoneemme ikkunasta.
P1040976
Soutamassa Gwangalli Beachilla.
P1040983 P1050014
Raketit ammuttiin kauempana mereltä laivan kannelta. 
P1050029
Isän ja pojan tiukka kisa. 

2 thoughts on “Viikonloppureissu Busaniin

  1. Oi wau, mikä hotelli, tosi erilainen tyypilliseen korealaiseen verrattuna!
    Ja toi sanomalehtipää.. 😀 huippuja kuvia, just tällasia on parasta katsella (ja naureskella niille). Meidän matkakuume ainakin nousi parilla asteella, kun Busania ollaan mekin ajateltu. Mutta ensin Souliin, taas, siellä viiletetään nyt pe ja la.

  2. Busania ei muuten sitten oikeastaan ehditty nähdäkään, pelkkää rantaa vain. Mutta nyt ei enää ollut ryysistä, niin kuin ilmeisesti elokuun lomaviikkoina on. Hotelli oli siis tosi pieni ja ravintoloita täynnä olevan rakennuksen kolmoskerroksessa. Ihan siisti, kuva antaa vähän ylellisemmän vaikutelman, kuin mitä oikeasti oli. Booking.comin kautta varattiin.
    Mukavaa Soulin reissua, mekin suunnataan lauantaina Hanin varteen pyöräilemään 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s