Sundubu, korealainen tofukeitto. Siinä haastetta suomalaisille makunystyröille, joita edes vuoden kimchin syönti ei ole tarpeeksi totuttanut joidenkin ruokien tulisuuteen. Rakastan tofukeittojen makua, mutta joskus tulisuus vie voiton ja joudun tyytymään pelkkiin lisukkeisiin, joita korealaisessa ravintolassa onneksi on aina runsaasti tarjolla.
Tämä tofukeitto sisältää pehmeää tofua, yleensä mereneläviä ja päälle voi halutessaan rikkoa raa’an kananmunan. Lisukkeena tulee paistettua kalaa, höyrytettyä riisiä, kimchiä ja säilöttyjä kasviksia. Keiton voi tilata myös lihalla merenelävien sijaan.
Kuvassa näkyvästä keittoannoksesta pystyin syömään puolet, sitten jatkuva niistäminen ja nielussa polttavan chilin kakominen riitti ja siirryin riisikulholle. Pöydän toisella puolella ei moisista vastoinkäymisistä ollut tietoakaan, vaan kulho tyhjeni viimeiseen pisaraan.
Riisikulhosta kaavitaan riisi lautaselle, minkä jälkeen kulhon reunoille ja pohjalle jäänyt riisikerros liotetaan kuumalla vedellä kulhosta irti. Tuloksena vetinen riisikeitto, joka maistuu, no, ei oikeastaan millekään. Etualalla lisukkeita.
Sundubu, johon olen jo rikkonut kananmunan päälle.