Täällä Muualla

Sadekausi virallisesti ohi

Jätä kommentti

Meidän oli tarkoitus lauantaina suunnata aikaisin Soulin bussiin, mutta sää oli eri mieltä. Vaikka ennätyspitkä sadekausi olikin virallisesti ilmoitettu päättyneeksi, satoi ja jyrisi siihen malliin, ettei minua saanut pihalle ennen kuin taivas taas vähän kirkastui ja salamointi lakkasi. Pelkään ukkosta, eikä siihen yhtään auttanut, että rintama kulki suoraan ylitsemme. Ihmeen vähän ukkosta täällä on kuitenkin ollut, sillä päivälämpötilat ovat 35:ssä asteessa ja yölläkin 25 astetta. Syyskuuta kohti pitäisi yölämpötilojen sitten alkaa pikku hiljaa viilentyä.

Sunnuntaiaamuna löysimme parvekkeen ikkunanpielestä rukoilijasirkan. Väriltään tämä oli harmaanruskea ja pituutta jotain kymmenisen senttiä. En ole tainnut koskaan aikaisemmin luonnossa moista otusta nähdä, enkä sitä kyllä odottanut Etelä-Koreassakaan näillä korkeusasteilla näkeväni. Olisiko sitten ilmasto muuttunut sen verran subtrooppisemmaksi, että rukoilijasirkankin elinpiiri on jo kasvanut.  Ainakin korealaiset tuttavamme usein puhuvat miten ilmasto on viime aikoina muuttunut; kevät ja syksy lyhentyneet, samalla kun kesä ja talvi ovat pidentyneet. Vähän aikaa sirkkaa siinä ehdimme tutkia, kunnes kyllästyi ja lensi pois. Tästä hämmennyin entisestään, sillä en tiennyt niiden osaavan lentää. Kaikkea sitä voi oppia omalla parvekkeella.

P1040265 P1040270

Edit 19.8.: Samin onnistui napata kuva rukoilijasirkasta. Mitä todennäköisemmin ei ole sama yksilö kuin parvekkeella aikaisemmin, mutta sama koko ja väritys.

P1040562

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s