Täällä Muualla

Google Maps arjen pelastajana

Jätä kommentti

Suomessa käytin paljon julkisia, autoa kun ei ole koskaan ollut, ei edes sitä ajokorttia. Koreassakin julkinen liikenne toimii loistavasti ja sama ladattu matkakortti käy niin Soulissa, kuin useassa muussakin Etelä-Korean kaupungissa. Moni korealaisista tuttavistamme on hämmästellyt miten uskallan liikua yksin ja vielä busseilla tai metrolla. Eikö minua yhtään pelota, että eksyn tai etten ymmärrä koreankielisiä opasteita? Ihmettelijöille olen nauraen todennut, etten kovin monessa paikassa ole päässyt käyttämään yhtä selkeää ja toimivaa julkisen liikenteen järjestelmää, eikä täällä myöskään ole joutunut pelkäämään – ei, vaikka liikkuisi yksin ja pimeän aikaan. Ja kaikki ne tärkeät ohjeet on kirjoitettu myös englanniksi, muista en välitä.

Suurena apuna tässä yltiöpäisessä rohkeudessani reissaamisen suhteen on puhelimen Google Maps. Virheetön sovellus se ei missään nimessä ole, mutta helpottaa kummasti erityisesti busseilla matkustamista. Ei tarvitse etukäteen selvittää missä pitikään vaihtaa metroon ja mikä linja se nyt taas olikaan. Tai miten pääsen takaisin kotiin, käveltyäni ensin Soulin pikkukatuja summamutikassa ristiin rastiin. Tai siis ei ainakaan niin kauan, kun puhelimen akussa on virtaa ja Google Maps toimii.

Käyttö on superhelppoa. Valitsen vain lähtöpaikan ja määränpään, Google Maps hoitaa loput ehdottaen minulle sopivia reittejä, missä pitää vaihtaa ja kuinka kauan matkaan menee. Haittapuolena tässä on se, etten muista kunnolla edes oman alueen bussien reittejä, sillä luotan puhelimen ohjeisiin niin sokeasti. Ja tulee lähdettyä turhan usein Souliin ostoksille.

2013-08-09 15.04.38 2013-08-09 15.05.07

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s