Täällä Muualla

Jälleen Japanissa

Jätä kommentti

Kesäkuussa kävin veljen perheen kanssa Japanissa ja tällä kertaa kohteina olivat Osaka ja Kioto. Osakassa yövyimme Universal Sudion vieressä olevassa hotellissa, Universal Portissa. Hotelli oli sijainniltaan loistavalla paikalla, kivenheitto metroasemalle ja Universalille, mutta toisella puolella oli hiljainen satama-alue ja kauempana näkyi kaupungin siluetti. Hotelli oli Japanin hintatasoon nähden edullinen ja palvelu täyden kympin arvoista, joten jos mielii Osakassa käydä Universalilla, suosittelen yöpymään Universal Portissa. Kunhan ei syö hotellin ravintoloissa tai ota kallista aamiaisbuffettia, joihin ei mielestäni kannata rahojaan tuhlata.

Universal Studios Japan oli huikea paikka. Koko alue oli yhtä lavasteiden ilotulitusta ja henkilökunta hämmästytti iloisilla hymyillään ja vilkutuksillaan. Lasten alueella oikein halattiinkin, jos hurjasta vesiliukumäestä selvisi ehjin nahoin. Jonottaa täälläkin piti, ja kuumassa auringonpaisteessa, mutta silti yleisvaikutelma oli mielestäni parempi, kuin Korean Everlandissa. Omia suosikkejani olivat Backdratf ja WaterWorld, nimenomaan mielettömien lavasteiden takia. WaterWorldissa virkisti myös yleisön päälle alkuun heitetty vesi, tosin heti sen jälkeen Backdraftin lieskat saivat hien uudelleen pintaan.

Osakassa on myös yksi parhaimmista akvaarioista, jonka tiedän. Se on iso, mielenkiintoinen ja eläimillä tuntuu olevan suhteellisen hyvät oltavat. Akvaarion keskellä on valtava allas, jota voi kiertää ympäri monessa kerroksessa. Yllättäen akvaario ei kuitenkaan ollut hiljainen, vaan vierailevien lapsiryhmien kiljahtelut nostivat desibelit korvia vihlovalle tasolle. Seuraavalla kerralla tännekin pitää ottaa korvatulpat mukaan.

Osakasta teimme retken Kiotoon ja yövyimme Kioton pohjoispuolella Kurama onsenissa. Matkan voi taittaa junalla, joko kalliimmalla luotijunalla tai halvemmalla ja tunnelmallisemmin paikallisjunalla. Me valitsimme paikallisjunan, vahingossa tietysti sen, joka pysähtyi jokaisella asemalla. Paluumatkalla osasimme olla vähän valikoivampia. Kurama onsen oli pieni ja rauhallinen kylpylä vuoristossa, missä erityisesti ulkoaltaat olivat kauniit ja rentouttavat. Jossain lähettyvillä taisi olla metsäpalo, sillä paloautot ja helikopterit kiisivät ohi vähän väliä ja ilmassa tuoksui savu. Seuraavana päivänä palatessamme Kiotoon, vastaantulevassa junassa oli vaunullinen pelkkiä toimittajia ja kuvausryhmiä, joten ilmeisesti metsäpalo oli tosi valtava tai sitten missasimme jotain muuta spektaakkelimaista Kuramassa.

Kioto on omasta mielestäni yksi kiinnostavimmista kohteista Japanissa. Sieltä löytyy vähän kaikkea, mutta erityisesti vanhoja rakennuksia ja temppeleitä, puistoja, sekä paljon käsityönä tehtyjä matkamuistoja. Keramiikkaa on erityisen runsaasti tarjolla, uutta halvempaa tai käsin maalattua antiikkia. Erehdyin yhteen pienistä antiikkiliikkeistä sisälle, ihastuin kulhoihin, kysyin hintaa ja kävelin varo-varovasti ovesta ulos – ilman ostoksia.

Seuraava Japanin reissu onkin sitten reilun kuukauden päästä, toisten vieraiden kanssa. Silloin suuntaamme Tokioon ja pariksi yöksi johonkin Tokion lähellä olevaan onseniin. Yksi on jo varattuna, mutta suosituksia otetaan yhä vastaan, jos joku on siellä suunnalla onsenissa käynyt ja johonkin paikkaan erityisesti ihastunut. Meidän hyväksi havaitut ovat Tokiosta vähän turhan kaukana.
2013-06-12 17.54.30
P1030988
Tappajahaiajelu tehtiin veneellä, Amityn saaren lomaparatiisissa.
P1030990
WaterWorld lavasteet olivat huikeat.
2013-06-12 16.21.47
Backdraft leffan tunnelmissa ja omia nuoruusvuosia haikeana muistellen.
P1030975
Halaus kaupan päälle.
P1030937
Akvaarion hylje oli hyvin kiinnostunut juurikin tästä juomapullosta. Se kävi aina välillä pinnalla hengittämässä ja palasi pikaisesti takaisin ihmettelemään pulloa.
P1030955
Kohtaamisia, joissa lasi välissä on ihan kiva.
P1030967
Osakan iltaelämää katsellessa tuli nälkä ja ostimme mekin annoksen näitä munakaspyörylöitä, joiden uumeniin oli kätketty mustekalaa.
P1030969
Namba illalla.

P1040068
Kiyomitzu-dera Kiotossa.

P1040015
Kurama onsenin läheltä metsän keskeltä löytyi kaunis ja rauhallinen temppelialue.

P1040043P1040065
Kurama onsenin naisten ulkoallas. Vaikka päivä oli kuuma, tuntui silti taivaalliselta istahtaa kuumaan kylpyyn, varsinkin kun yläpuolella tuikkivat tähdet ja tuuli humisutti ympäröivää metsää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s