Täällä Muualla

Tuoretta kalaa

Jätä kommentti

Kun veljeni oli kesäkuussa täällä käymässä perheineen, pääsimme jälleen nauttimaan hyvästä ruuasta ja vielä paremmasta seurasta korealaisten tuttaviemme kanssa. Vaikka varakkaita vanhempia businessmiehiä ovatkin, istuvat mielellään rennosti iltaa meidän lähiravintolassamme Saku Sakussa, jonka erikoisuuksia ovat siniset muovituolit ja uppopaistettu kana. Siellä Samikin heidät ensimmäisen kerran tapasi, aika tarkalleen vuosi sitten. Kutsuivat yksinäisen ulkkarin omaan pöytäänsä ja siitä asti ollaan ruuan ja juoman merkeissä heitä ja heidän perheitään tavattu.

Yleensä ruokalistalla on sen kanan lisäksi paljon muutakin. Yksi miehistä on kova kokkaamaan, ja vaatimattomasti tarjoilee meille omilla resepteillään ravintolan keittiössä valmistettuja ruokia. Olemme päässeet maistamaan peuraa, villisikaa, kalakeittoa, paistettua possua, tofua, itsekehiteltyjä kastikkeita… Kaikki on ollut taivaallisen hyvää.

Vieraidemme kunniaksi oli valmistettu karjalanpaistin tyylistä lihapataa ja aterian kruunasi myöhemmin illasta paikalle kiidätetty tuore kala. Tai laatikollinen tuoretta kalaa. Osa kalasta leikattiin sashimiksi, osa paistettiin kokonaisena pannulla ja osasta tehtiin mausteista sashimisalaattia. Lopuksi tarjottiin keitettyjä nuudeleita, joilla ruokalautasten viimeisetkin kastikkeet saatiin syötyä.

Kun teimme lähtöä, meille ojennettiin vielä pussillinen kaloja. Kotona tutkimme niitä lähemmin ja uskoisin niiden olevan jonkin sortin silliä. Me laitoimme fisut (kaikki 9 kappaletta) suoraan pakkaseen, sieltä niitä on helppo napata yksitellen pannulla paistettavaksi.

2013-06-07 21.37.50
Kalat paistumassa pannulla oliiviöljyssä, päälle siroteltu merisuolaa. Eipä siihen paljon muuta tarvinnut.
P1030912
Fish.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s