Täällä Muualla

Everland

Jätä kommentti

Etelä-Korean huvipuistoista suurin ja mahtavin on Seoulin liepeillä oleva Everland. Puiston omistaa kukapas muukaan kuin Samsung ja se on yksi maailman suurimmista huvipuistoista.

Alueeseen on panostettu paljon, varsinkin kukkaistutuksiin ja rakennusten ulkoasuun, joissa mallina on käytetty tunnettuja kohteita maailmalla. Käväisimme saman päivän aikana niin alpeilla, Roomassa, hollantilaisessa kaupungissa, Venetsiassa kuin Amazonillakin. Afrikkaakin oli saatu safarin muodossa mukaan. Kaikki on puhdasta, eikä laitteisiin jonottamisen jälkeen vessoihin tai ruokapaikkoihin tarvitse pahemmin odotella. Jäätelöä voi ostaa jopa laitteeseen kiemurtelevassa jonossa seistessään.

Puiston eläintarhaosuus jääkarhuhäkkeineen ja tiikeriaitauksineen sai omat niskakarvani pystyyn, mutta puistoon on juuri avattu uusi eläinkohde, Lost Valley. Sitä on mainostettu eläinten oloihin erityistä huomiota kiinnittävänä kohteena, jossa vieraiden on tarkoitus päästä näkemään eläimet lähellä niiden luonnollista elinympäristöä. Tämän omakohtainen arvioiminen jäi ensi kertaan, sillä jonotusajaksi oli merkitty kaksi tuntia, mikä kuumassa auringonpaisteessa tuntui liian pitkältä.

Puiston vetonaula on puinen vuoristorata T-Express. Sen ensimmäinen, 77 asteen pudotus, on maailman jyrkin puisten ratojen kategoriassa. Paniikki ei ollut kaukana, kun vaunu kipusi ylös kohti radan korkeinta kohtaa ja tajusin puolivälissä miten korkealle oikeasti ollaan menossa. Ensimmäinen pudotus nosti takamuksen penkistä ja ääni salpautui kurkkuun. Kun ääni taas kulki, huusin loppumatkan kuin syötävä, kaikkien lähellä istuvien riemuksi.

Suosittelen Everlandia erityisesti lapsiperheille. Hurjempia laitteita ei ole kovin montaa, mutta lapsille riittää tekemistä ja kokemista riittämiin. Puistoon kannattaa ehdottomasti suunnata arkipäivänä, sillä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä jonot ovat varmasti uuvuttavia. Keskellä viikkoa meidän jonotusaikamme taisi keskimäärin olla 40 minuutin luokkaa, lasten laitteisiin taas pystyi kävelemään suoraan ilman jonottamista.

Päivä oli viihdyttävä, ruoka olosuhteisiin nähden yllättävän hyvää ja tyytyväisinä palasimme kotiin käyttäen aivan uutta junalinjaa, joka yhdistää kaupungin metroverkoston Everlandiin. Seuraavaa kertaa odotellessa tyydyn ajelemaan paikallisbusseilla; niiden kyyti on melkein yhtä hurjaa kuin puisissa vuoristoradoissa.

P1030674 P1030767
Matkalla Amazonille.

P1030772
Nämä tiikerit torkkuivat keskipäivän kuumuudessa.
P1030783
Karhun herkkuhetki. Ilmassa lentää oppaan heittämä namupala.
P1030785 P1030789
T-Expressiin jonottaessa oli hyvin aikaa venytellä. Seuraavat kyltit kehoittivat korkeanpaikankammoisia siirtymään maitojunaan. En ottanut ohjetta tosissani ja olin sitten saada hepulin ylöskipuavaan vaunuun köytettynä. En suosittele korkeita paikkoja vältteleville.
P1030794
Nousu ylös korkeuksiin. Ensimmäinen iso pudotus ei tässä näy. Rata oli ovelasti rakennettu rinteeseen, ylhäältä avautui näkymä koko huvipuistoon. Jos olisi uskaltanut katsoa.
P1030807
Unohduin täälläkin kuvailemaan kukkia…
P1030826
2013-06-05 18.42.18
Piipahdimme Venetsiassa. Puiston rakennuksissa oli otettu mallia Euroopan eri maista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s