Täällä Muualla

Viikonloppuna vuorilla

Jätä kommentti

Perjantaina matelimme iltaruuhkassa ulos Suwonista ja suuntasimme suoraan itään kohti Pyeongchangia, vuoden 2018 talviolympialaisten maisemiin. Matkaseurana meillä oli muita expatteja sekä muutama korealainen, joista suurin osa on myös töissä Samsungilla. Yövyimme hanokissa, korealaisen perinneruuan keskuksessa. Paikka oli todella tunnelmallinen, ruoka erinomaista ja maisemat suorastaan pökerryttävät. Harmaan kerrostalomeren sijaan saimme ihailla vehreitä vuoria ja niiden välissä virtaavia jokia.

Itse matka moottoritiellä ei tosin aiheuttanut muuta kuin kuolemanpelkoa. Liikenne tuntui täysin ennalta-arvaamattomalta ja vauhtia oli kuitenkin se 120 km/h, vähintään. Mittari taisi käväistä lähellä 160 km/h jossain vaiheessa, mutta en ole ihan varma, sillä olin kovin kiireinen seuratessani edessä poukkoilevia autoja ja tarkistaessani, että turvavyöni on kiinni. Kuskimme ei ollut moineskaan, kirosi vain matkan varrella olevia nopeuskameroita.

Hanokissa, eli perinteisessä majatalossa, nukutaan lattialla hyvin ohuen patjan päällä ja tyynynä on kova ryynityyny. Itse pidän tästä yöpymismuodosta kovasti, mutta se ei ihan kaikille pehmeän upottaviin patjoihin tottuneille sovi. Ihastuin majapaikan tyynyihin niin kovin, että kävin tänään ostamassa itselleni samanlaisen. Huoneet ovat yleensä pieniä, sillä patjat levitetään lattialle nukkumista varten vasta illalla, sitä ennen ne ovat kasattuna huoneen nurkassa tai kaapissa.

Ruoka oli hyvin perinteistä, kuten jo paikan nimestä saattoi päätellä. Myös aamupalaksi söimme korealaista: riisiä, riisikeittoa, savukalaa, kimchiä, vihanneslisukkeita, tofua. Itse syön aamuisin edelleen mieluummin jotain muuta kuin riisikeittoa, mutta tuollaisessa paikassa olisi tuntunut oudolta levittää paahtoleivälle hilloa ja tilata maitokahvi, kun samalla voi ikkunasta nähdä pihalla rivitolkulla valtavia saviruukkuja täynnä hapatettua paputahnaa. Lounas koostui bibimbabista, eli riisin, kasvisten ja paputahnan sekoituksesta. Se on yksi lempiruokiani täällä, sillä sen tulisuutta on helppo itse säädellä. Normaalisti ravintoloissa bibimbab tarjoillaan jokaiselle ruokailijalle omasta kulhosta, mutta nyt me saimme omamme isosta puukulhosta, missä kaikki ainekset sekoitettiin ja vasta sitten nostettiin jokaisen lautaselle. Koska yhteisöllisyys on osa korealaisuutta ja koska meidän kuuluu kaikkien rakastaa toisiamme. Näin meille opetettiin.

P1030707
P1030708P1030698
Paputahnaa saviruukuissa.
P1030699
Hanok majoitus.

P1030690

P1030691
P1030710 P1030724P1030695

Aamupalaa korealaisittain.

2013-05-25 13.26.34
Bibimbabin valmistusta.
2013-05-25 13.28.41

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s