Täällä Muualla

Ho Chi Minh City

Jätä kommentti

Rentouttavan rantalomailun jälkeen viivyimme vielä viimeiset pari yötä Ho Chi Minh Cityssä (entinen Saigon) ennen kotiin paluuta. Valitsimme majapaikaksi hyviä arvosteluita saaneen pienen The Alcove Library Hotellin. Sijainti rauhallisella pikkukadulla kaupungin ydinkeskustan ja lentokentän puolivälissä oli loistava, sillä molempiin pääsi taksilla vartissa. Ja takseja HCMC:ssä riitti.

Aloitimme turistipäivämme War Remnants museolla, missä minä itkin sodan julmuuksille ja Sami törmäsi entiseen työkaveriinsa Nokian ajoilta. Aika pysähdyttävä paikka, suosittelen piipahtamaan, jos HCMC:ssä liikkuu. Sieltä jatkoimme kävellen päämäärätöntä kaupunkihaahuilua, pysähdellen vähän väliä ravintoloihin, ettei kuumuus päässyt lamaannuttamaan. Vietnamilaiset totisesti osaavat Phởnsa valmistaa, siihen suorastaan addiktoituu.

HCMC oli melko selkeä ja turvallisen tuntuinen Kaakkois-Aasian suurkaupungiksi. Tosin omaisuuttaan sai vahtia haukkana, eikä tien ylittämisen aikana kannattanut jäädä haaveilemaan, jos ei mielinyt mopojen alle. Katuja reunustavat kaupustelijat kävivät heti kimppuun, jos näytit heikkouden merkkejä. Mielenkiintoisesti arkkitehtuurissa näki selvästi ranskalaiskolonisaation vaikutteita ja toisaalta lasista pilvenpiirtäjäseinää näytti nousevan koko ajan lisää. Vastakohtien kaupunki, raivostuttava ja kiehtova yhtä aikaa.

P1030636
2013-05-17 07.38.30
Näkymä hotellin ravintolan terassilta. Naapurusto oli hyvin rauhallista seutua.
P1030637
P1030640

Alla muutamia Vietnamilaisia ruokia, joita tällä reissulla tuli syötyä.
P1030608
P1030610 P1030611
P1030654
I
lta aloitettiin lasillisella 23. kerroksesta. Maisemat olivat kohdallaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s