Täällä Muualla

Pyöräretki

Jätä kommentti

Pyöräily Koreassa eroaa pyöräilystä Suomessa. Täällä auto on pääsääntöisesti se jota väistetään, oli sinulla pyöräilijänä lain mukaan etuajo-oikeus tai ei. Ja autot ajavat täällä usein ylinopeutta, ajaminen juovuksissa on normaalia, eikä kuljettajia edes näe tummennettujen ikkunoiden takaa, joten on mahdotonta tietää huomasiko kuljettaja sinut vai ei. Kaikesta huolimatta monet korealaiset harrastavat pyöräilyä ja tekevät pitkiäkin lenkkejä, joista osa poljetaan vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla.

Itse on yrittänyt tehdä itsestään mahdollisimman helposti huomattavan ja kypärä on aina päässä. Lukkokenkiä ei täällä ole vielä uskaltanut ajatellakaan, sillä autojen lisäksi vaaratilanteita syntyy jalankulkijoista ja muista pyöräilijöistä. Edessä näennäisesti suoraan ajava pyöräilijä saattaakin arvaamatta alkaa mutkitella tai pysähtyä keskelle pyörätietä. Koiria ulkoilutetaan irti ja lapset harjoittelevat rullaluistimilla luistelua, pyöräteillä. Kellon soittaminen aiheuttaa hämmennystä ja omaan reunaan siirtymisen sijaan saatetaan hypätä tien toiselle puolelle, joten ennakointi on itselle todella vaikeaa. Mutta nämä ovat kaikki asioita, joihin pitää vain suhtautua oikein ja ajaa tarpeeksi hiljaa.

Sunnuntaina testasimme miten pyöräily läheiselle järvelle onnistuu ja kyllähän se ihan mukavasti meni. Erityisesti järven rantaan rakennettua erinomaista kävely- ja pyörätietä oli ilo polkea. Aurinko paistoi ja pyöräilyn ohessa tiirailtiin vähän lintujakin. Matkaa ei kertynyt kuin vajaa 30 kilometriä, mutta tästä on hyvä jatkaa reitin pidentämistä. Tavoitteena olisi vielä polkea Souliin asti joku kaunis päivä, sillä Soulin pyörätiet ovat kuulopuheiden mukaan erinomaisia.

2013-04-21 14.00.40
2013-04-21 14.00.06
2013-04-21 13.37.31

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s