Täällä Muualla

Ampumaradalla

3 kommenttia

Viime viikonlopun lähestyessä exkpattiystävämme yllättäen ilmoittivat olevansa menossa ampumaan savikiekkoja läheiselle ampumaradalle. Lauantai sattui olemaan vielä vapaana ja ammunta on mukavaa ajanvietettä, joten lähdimme toki mukaan. Paikkana oli Gyeonggi-do Shooting Range (http://ggshooting.co.kr), jossa on haulikolle harjoittelurata, useita muita ratoja enemmän harrastaneille sekä ilma-aseradat pistoolille ja kiväärille. Lisäksi vielä pienehkö rata erilaisille käsiaseille.

Koreassa on erittäin tiukat aselait. Käytännössä aseen omistaminen siviileillä on mahdotonta, laittomasta hallussapidosta voi saada jopa kymmenen vuotta vankeutta. Pienen poikkeuksen tekevät vain tietyt erityisammatit, kuten turvamiehet ja metsästäjät. Metsästäjienkin pitää säilyttää asetta paikallisella poliisiasemalla metsästyskauden ulkopuolella. Ainoastaan ilma-aseita on mahdollista omistaa harrastustarkoituksella luvan kanssa. En tarkkaan tiedä miten esimerkiksi haulikkoammuntaa harrastavat toimivat, mahdollisesti aseet hankitaan ampumaseuran kautta ja säilytetään radalla turvassa.

Tämän vuoksi ampuminen on Koreassa melko harvinaista touhua ja tällaiset paikat ovat monelle armeijan ulkopuolella ainoa keino päästä kokeilemaan ampumista. Monia tämä myös tuntui kinnostavan, radat olivat jatkuvasti täynnä, otteista päätelleen paljon ensikertalaisia. Naisilla tietenkin asianmukaisesti korkokengät, valmiina jatkamaan vaikka baarikierrokselle ammunnan jälkeen. Jotkut pariskunnat vaikuttivat olevan treffeillä.

Meiltä meni kolme tuntia tosi nopeasti omaa ammuntaa suorittaessa ja toisia seuraillessa. Jokainen ampui ensin kiekkoja, minkä jälkeen käytiin kokeilemassa pistooleita. Mielipiteet siitä kumpi oli kivempaa menivät suunnilleen puoliksi. Turvatoimet olivat radalla hyvin hoidettu, ampujilla oli koko ajan oma valvoja vieressä opastamassa. Kaikilla tuntui olevan mukavaa ja onnistumisia riitti, eiköhän tällä porukalla mennä vielä toisenkin kerran!

Thanks guys for a great day, let’s do it again soon 🙂

2013-04-13 16.37.38

P1020943

P1020926

P1020947

P1020952

Kirjoittaja: Sami

taallamuualla.wordpress.com

3 thoughts on “Ampumaradalla

  1. Me käytiin kerran tykyssä ampumassa kiekkoja (muutama harrastaja työkavereina). Oli ihan sikavaikeeta! Ammuin muistaakseni 5*5 settiä, osuin kerran ihan vähän. Ei syttyny kipinää ko. lajiin, mutta ihan hauskaahan se oli 🙂

    • Totta, vaikeaa voi olla. Ja totesin taas itsekin että kiekkoja ampuessa homma menee niin nopeasti ettei oikein pysty analysoimaan omia virheitä. Itse tuli vedeltyä 50 laakia, hajosi niitä kiekkojakin.

    • Mulle vaikeinta haulikolla ampuessa oli tähtäämisen ero pistooliin verrattuna. Olen tottunut siihen, että aseella tähdätään tarkasti maaliin, haulikolla pitää mennä tunteella. Lisäksi minun opastaja halusi ihan välttämättä auttaa ja pidellä asetta ja tähdätä minulle, käytännössä painoin liipaisimesta kun käskettiin. Ei se nyt kovin inspiroivaa ollut. Että enemmän pistoolinaisia 🙂 Sami oli tuossa haulikkoammunnassa ihan ässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s