Täällä Muualla

Jäähyväisiä expateille

Jätä kommentti

Vuoden alku on mielenkiintoista aikaa työrintamalla. Koreassa on tapana kirjoittaa työsopimukset loppumaan lunaarisen vuodenvaihteen tienoolle. Käytännössä ne ajoitetaan maaliskuun loppuun.

Tämä myös tarkoittaa muutoksia monen expatin elämässä. Tässä yhdeksän kuukauden aikana ollaan tutustuttu jo moneen muuhun ulkomaalaiseen, hyvin erilaisilta taustoilta, kollegoita Samsungilla sekä muita. Tässä joukossa on nyt käymässä kovasti katoa. Viimeisen kuukauden aikana olen kuullut jo neljän lähtevän kuunvaihteen jälkeen takaisin kotimaahansa. Syitä heillä on monia: yksi joutuu pakolla lähtemään kun kahdentoista vuoden jälkeen säästösyistä sopimusta ei enää jatketakaan; toisella vanhemman vakava sairastuminen vie takaisin; kolmannen perhe ei ole viihtynyt Koreassa ollenkaan ja haluaa pikaisesti pois; neljäs on muuten vaan leipiintynyt täällä työskentelyyn.

Meillä tulee myös vuoden päästä tämä hyvin ajankohtaiseksi, kun oma sopimus on katkolla. Siinä vaiheessa selkeästi on monenlaiset asiat vaakakupeissa. Tällä hetkellä tuntuu vielä että haluaa jatkaa pidempäänkin, aika täällä on mennyt todella nopeasti, ja eläminen ja oleilu ollut mukavaa. Haluan uskoa että näin se jatkuukin, onhan välillä kaikenlaista mutta yhdessä ollessa asiat järjestyy ja vastoinkäymiset kampitetaan.

Expatit mudassa

Expatit mudassa

Kirjoittaja: Sami

taallamuualla.wordpress.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s