Täällä Muualla

Ruokavieraat

3 kommenttia

Viime lauantaina kutsuimme korealaisia tuttaviamme meille syömään. Pohdiskelimme etukäteen kuinka moni mahtaa olla tulossa ja miten kummassa saamme kokattua niin paljon ruokaa, että sitä riittää tarpeeksi. Korealaiset kun ovat kovia syömään, jos ruoka vain on tarpeeksi hyvää. Päädyimme valmistamaan sapuskaa kymmenelle hengelle ja tuo määrä sitten sopivasti riittikin; niille kaikille neljälle vieraalle, isännälle ja emännälle. Lauantaina juhlittiin myös ensimmäistä täyttä kuuta kuukalenterin mukaisena alkaneena vuonna ja olimme ihan vahingossa onnistuneet ostamaan erityisesti siihen hetkeen sopivaa sojua.

Illan menu oli seuraavanlainen:

Ruisnapit kylmäsavulohimoussella

Vihreä salaatti ja kirsikkatomaatteja

Parmankinkkua ja päärynää (ei löytynyt melonia)

Lohipiirasta

Karjalanpaistia ja perunamuussia

Uunijuustoa lakkahillolla

Kahvi, mokkapaloja

Jännitin omia ruuanlaittotaitojani etukäteen kovasti, sillä tuttavamme ovat melkoisia kulinaristeja ja myös hyvin suorasanaisia palautteessaan. Ruoka tuntui kuitenkin maistuvan ja olin lopulta ihan tyytyväinen ettei vieraita tullutkaan enempää, olisi saattanut ruoka loppua kesken. Erityisesti kehuttiin karjalanpaistia ja jälkiruuaksi leipomiani mokkapaloja. Ruokajuomana tarjosimme olutta ja sen kyytipoikana Jaloviinaa, joka oli varsinkin miesten mieleen.

Illan kuluessa saimme nauttia vieraamme kitaransoitosta ja laulusta, opin taas uutta korealaisesta ruuanlaitosta ja kuulimme tarinoita vieraidemme lapsuudesta, kun kaikki oli Koreassa vielä toisin. Kaikin puolin onnistunut ilta siis. Paitsi etten muistanut ottaa tarjottavista kuvia ennen vieraiden tuloa, joudutte tyytymään pariin otokseen illan valmisteluista.

2013-02-23 10.24.21

2013-02-23 10.52.30

2013-02-23 10.52.19

2013-02-23 11.14.14 2013-02-23 11.55.13

3 thoughts on “Ruokavieraat

  1. Sinähän olet oikein mestarikokki, hienon näköinen lohipiiras !
    t.Liisa

    • Kiitos 🙂 Mestarikokista kaukana, mutta oli kiva väkertää vähän nätimpi piiras kun aikaakin oli. Löysin netistä kuvan vastaavasta ja halusin koittaa pystynkö samaan.

    • Erinomaista oli kaikki 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s