Täällä Muualla

Vietnamilaisessa keittiössä

Jätä kommentti

Vietnamilainen ruoka on taivaallista. Siis miksi ei opetella tekemään sitä itse? Hanoissa on useita paikkoja, joissa voi opiskella vietnamilaisen keittiön saloja, me päädyimme Hanoi Cooking Centreen. Aivan loistopaikka, vieressä vielä englannikielisiä uusia ja vanhoja kirjoja myyvä kirjakauppa.

Aloitimme kierroksella läheisellä ruokatorilla. Innostava ja kauhistuttava paikka, vähän minkä myyjän kohdalla milloinkin sattui olemaan. Hedelmiä ja vihanneksia myyvien pöydät notkuivat värikylläisinä ja olisi tehnyt mieli kahmia mukaansa ihanalta tuoksuvia, tuoreita yrttejä, tai hedelmiä, joita ei ollut koskaan aikaisemmin nähnytkään. Sitten oli niitä pöytiä, joiden kohdalla piti muistuttaa itselleen, että Vietnamissa ruokakulttuuri on erilainen kuin Suomessa ja että sammakoiden, koiran ja puoliksi kehittyneiden ankanpoikasten syömistä ei täällä pidetä kuvottavana.

Olimme varmistaneet selustamme ja valinneet kokkauskurssin teemaksi vegaaniruuan. Valmistimme kaikkiaan neljä eri ruokalajia tofusta, apunamme kädestä pitäen opettava kokki ja lukuisa joukkio apulaisia, eikä kuuman rasvan, terävien veisten ja elämää suurempien huhmareiden keskeltä ketään tarvinnut kiidättää ensiapuun. Kurssin päätteeksi meidät ohjattiin koulun omaan ravintolaan, minne itse tekemämme ruuat tarjoiltiin ja palan painikkeeksi lasiin kaadettiin vielä viiniäkin. Tasokas opetus, hyvät työvälineet ja kivasti sisustettu ravintola; lopputuloksena maistuva ruoka ja onnelliset kokit.

P1010843

P1010842

P1010845 P1010849 P1010850 P1010851 P1010852Tässä valmisteltiin sammakoita. En voinut olla ajattelematta miten moni sammakkolaji on nykyään uhanalainen ja toivoin näiden olevan vähemmän harvinaista laatua.

P1010856

P1010859 P1010862 P1010863 P1010865 P1010866 P1010868

P1010870

P1010876

P1010874 P1010879Tässä valmistellaan tofua tofukakkuja varten. Tofusta puristettiin pienellä pyyhkeellä ylimääräinen neste pois, lopputuloksena murumainen tofu ja pyyhkeessä peukalonmentävä reikä.

P1010881 P1010887

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s