Täällä Muualla

Talvi

Jätä kommentti

Kotona taas! Vietnamissa oli lämmintä ja vesisateista, Koreassa odotti viisi senttiä vastasatanutta lunta ja pakkanen. Lento kesti neljän tunnin sijaan viisi tuntia, kun taivaalta tuprutti lunta ihan kunnolla. Otin Incheonilta lentokenttäbussin, joka tuo suoraan kotinurkille. Kuski oli ihan hiilenä lumesta ja liukkaista teistä, eikä kävelyvauhtia motaria matelu tosiaan ylentänyt matkustajienkaan mielialaa. Perille kuitenkin päästiin ehjin nahoin, eikä matkalaukun hilaaminen lumihangessa kotiovelle enää tuntunut kovin suurelta vastoinkäymiseltä.

Tänne on tullut ihan kunnon talvi. Tänä aamuna Sami raportoi parikymmentä astetta pakkasta, nyt mittari on jossain viidentoista hujakoilla. Lämmitykset hohkaavat joka paikassa täysillä, bussissakin saa ensimmäiseksi kuoriutua takistaan, ettei ihan läkähdy. Talvi on alkanut poikkeuksellisen kylmänä, mikä on aiheuttanut piikin energiankulutuksessa. Kodit kun halutaan pitää niin lämpimänä, että paljain jaloin ja T-paidassa tarkenee. Täytyy sanoa, ettei täällä ole tarvinnut pahemmin palella, vaikka ilma ulkona vain kylmenee.

Luonto on jälleen todella kaunis valkoisen lumen ansiosta ja auringonpaiste kruunaa upean talvikelin. Aurinko muuten lämmittää täällä talvellakin, minkä huomaa erityisesti meillä kotona, kun toinen puoli kämppää on lasitettua parveketta, jonka aurinko päivisin lämmittää yli kymmenasteiseksi. Ei ole tarvinnut siirtää kasveja sisälle.

Talvinen kotipiha

Polku metsässä

Metsäorava

Mäenlaskua

Oman pihan jouluvalotOmassa pihassamme on hillityt jouluvalot, jotka kauniisti valaisevat pihaa pimeän tullen. Hillitty on taas kaukana ostoskeskuksen valtavasta joulukuusesta. Yllättävää on, etteivät ihmiset tunnu laittavan jouluvaloja kotien parvekkeille. Tai sitten valot vilkkuvat ja välkkyvät vain sisällä.

Ostoskeskuksen joulukuusi

Kupillinen teetäPakkasessa on ihanaa piipahtaa kahvilaan lämmittelemään. Sunnuntaina vakiopaikkamme Coffee Green Bean oli tupaten täynnä brunssin ja kuuman juoman houkuttelemia ihmisiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s