Täällä Muualla

Gangnam Style

Jätä kommentti

Korealainen pop artisti PSY on saanut ihmiset sekaisin parodioidessaan Gangnamilaisten elämäntyyliä videollaan Gangnam Style. Alue on Soulissa tunnettu plastiikkakirurgeistaan, kauneushoitoloista ja luksusmerkkiliikkeistään, mutta jos Gangnamissa kävelee ja katselee ympärilleen, ei se mielestäni tunnu mitenkään erityisen hienostoalueelta. Siellä on lähinnä mielikuvituksen rajoja hipovia businessrakennuksia ja katutason kahviloita sekä niitä samoja merkkiliikkeitä, joita on joka puolella Soulia. Ja tietysti niitä ihmisiä. Ehkä osalla naisista on hitusen korkeammat korot ja tuuheammat ripset, mutta suurin osa kävelee kadulla vastaan lippalakki päässä ja kirkuvan värikkäät lenkkarit jalassa.

Täällä PSY:n suosiota on surutta hyödynnetty ja joka toinen televisiomainos (tai mikä tahansa mainos) liittyy edelleen jotenkin Gangnam Style hypetykseen. Mutta perinteinen K-pop pitää silti pintansa, sillä täällä halutaan nähdä kauniita ihmisiä ja kuunnella vetävää musiikkia ilman ihmeellisempää sanoitusta. Girls’ Generationin Twinkle on hyvä esimerkki K-popin ’sanomasta’.

Itse olen innostunut Gangnamista, koska sinne pääsee meiltä niin helposti bussilla ja siellä on Kyobo Bookstoren suurin kirjakauppa Koreassa. Kun ympärillä on hyllyittäin kirjoja ja asiakkaita istuu kuka missäkin selaamassa tai lukemassa opuksia, on olo turvallinen. Sitten kun kirjat alkavat kyllästyttää, voi suunnata kerrosta alemmas tutkimaan Hottracksin taidetarvike- ja paperivalikoimia.

20121121-201801.jpg

20121121-201915.jpg

20121121-201931.jpg

20121121-201955.jpg

20121121-202554.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s