Täällä Muualla

Tänään

4 kommenttia

Tämä kotirouva kampesi itsensä aamulla sängystä vasta kymmenen aikaan. Olen kuvitellut olevani aamuvirkku, mutta kai tuossa harhaluulossa eläminen on helpottanut vuosien varrella aamuista töihin nousua.

Aamukahvia tehdessä satuin vilkaisemaan keittiön parvekkeen kasvia. Se on kasvattanut uusia alkuja! Syksyllä! Ulkona on öisin nollan tienoilla ja päivänvaloa niukemmin kuin kesällä, mutta tämä kaveri on päättänyt, että nyt on aika tuupata lisää lehtiä maailmaan. Mikäs siinä, en vastusta.

Ulkona oli melko lämmin, viidentoista asteen hujakoilla, mutta kun katsoi kauempana olevia taloja huomasi miten sumuista oli. Kävelin naapuruston läpi metsäkukkulalle ja sieltä isompaan ruokakauppaan ostoksille. Sain samalla hyvän syyn ottaa  lisää syksyisiä luontokuvia. Kasvimaiden kohdalla hääräili nainen keräten satoa talven alta pois, viereisen palstan kaalit oli laitettu ’nutturalle’.

Saimme kutsun naapurin tupareihin huomenna ja halusin tehdä sinne viemisiksi jotain suomalaista. Päädyin korvapuusteihin (karjalanpiirakat tiukasti kakkosvaihtoehtona), koska niihin oli helppo löytää ainekset tavallisesta ruokakaupasta. Paitsi kardemummaa ei täällä harrasteta, mutta annostelin kanelia sitten sitäkin runsaammalla kädellä.

Eka satsi olisi voinut olla uunissa hetken pidempäänkin. Hyvää tuli silti, maistoin muutaman…

Superhieno essu päällä leipomukset eivät voi epäonnistua. Empiiristen tutkimusten tulos.

4 thoughts on “Tänään

  1. Ihanan näköistä luontoa! Ja ihana pullantuoksuinen täti kuvassa 😀

  2. Jee, Hyvä Taina! Puusteilla Suomi tunnetuksi 🙂
    Ja ihku kuva sinusta!

  3. Nam. Pullat hupeni takuulla alta aikayksikön. Ja tosiaan, ihana kuva sinusta. Vaikka luonto ja kaupunkikuvat on kivoja, on kiva ’nähdä’ myös sinua itseäsi kuvissa. Hali.

    • Kiitos Satu! No itse asiassa pullat eivät olleet mikään huikea menestys. Samin mielestä olivat kyllä ihan sellaisia kuin pitikin ja itsekin olin ihan tyytyväinen makuun, mutta ehkä ei vain ollut paikallisten mieleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s