Täällä Muualla

Veneilemässä

Jätä kommentti

Olimme torstai-iltana grillaamassa uusien tuttavuuksien kanssa ja saimme siinä samalla lisää tuttuja. Aika huikeaa tämä verkostoituminen täällä, ei voi sanoa että uusiin ihmisiin tutustuminen olisi millään lailla erityisen vaikeaa. Nyt odottelemme illalliskutsua juuri toisen keittokirjansa julkaisseen (bestseller Koreassa) naisen luokse, kutsua uuden ravintolan avajaisiin (mies kokkaillut ensin seitsemän vuotta Australiassa) ja naapureiden taiteilijaystävän sisustuskirppikselle menoa. Perjantaille sain kutsun veneilemään ja koska minulla ei parempaakaan tekemistä ollut, lupauduin mukaan.

Paatilla oli kymmenhenkinen seurue ja olin selkeästi nuorin. Miehistä valtaosa oli oman firmansa ylintä johtoa, omistajapariskunta taas on tienannut kehittämällään Twistrun kuntoilulaitteella (kuulemma menestys paikallisilla markkinoilla), jota nyt markkinoivat myös ulkomaille. Vene oli tietysti nimetty oman tuotteen mukaan. Aurinko paistoi, meri oli melkein peilityyni ja seuralaiseni koittivat parhaansa mukaan vaihtaa muutaman sanan englantiakin kanssani, vaikka luonnollisesti suurin osa keskusteluista käytiin koreaksi. Ajoimme lyhyen matkan päähän parkkiin kalanviljelyaltaille, mistä ostetut kalat kalanviljelijä itse leikkasi meille sashimiksi. Taisi olla parasta sashimia ikinä, ei ainakaan kovin paljon tuoreempaa voi olla! Kalan lisäksi oli tarjolla paistettua possua, salaattia, erilaisia kimchejä, pähkinöitä, valkosipulia, riisiä, nuudeleita ja jälkiruuaksi vielä tuoreita hedelmiä. Ruokajuomana olutta ja sojua, tosin erikseen pyytämällä sain vettäkin. Välillä ihmettelen miten paikalliset ovat niin laihoja koska syövät ja juovat aikamoisia määriä. Ilmeisesti perusruoka on kuitenkin terveellistä ja lähinnä länsimainen pikaruoka ja leipomukset lihottavat.

Päivä merellä teki tehtävänsä ja nukahdin kotiin päästyäni sohvalle. Raikkaan ulkoilman lisäksi väsymystä aiheutti keskittyminen vieraiden ihmisen seurassa, että muisti olla tarpeeksi kohtelias vanhemmilleen. Raskasta tämä edustaminen…

Yksi rouvista halusi kokeilla kalastusta, pian oli siimat solmussa. Itse pysyin mahdollisimman kaukana, näytti kalastusvehkeet sen verran arvokkailta.

Paikalliset rouvat veneilemässä. Taustalla ajaa ohi korealainen sotalaiva, oletettavasti Etelä-Korealainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s